REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendradarbiavimo stiprinimas su Šiaurės šalimis turi išlikti Lietuvos užsienio politikos prioritetu, teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tai, anot šalies vadovės, Lietuvai leis geriau ginti savo interesus Europos Sąjungoje (ES).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį D. Grybauskaitė susitiko su Seimo Europos reikalų komiteto nariais ir aptarė Lietuvos poziciją svarbiais ES klausimais. Per susitikimą pabrėžta bendradarbiavimo su Šiaurės valstybėmis reikšmė.

REKLAMA

"Europos Sąjungoje stiprėja regioninis bendradarbiavimas. Lietuvą, kaip ir kitas Baltijos valstybes, su Šiaurės valstybėmis vienija bendri interesai, regiono plėtros perspektyvos ir Baltijos jūros problemos. Yra daugybė klausimų, kur Šiaurės šalių patirtis mums labai praverstų tiek nacionaliniu, tiek savivaldos lygiu. Todėl Lietuvai yra gyvybiškai svarbu plėsti bei stiprinti bendradarbiavimą su Šiaurės šalimis ir kartu ginti bendrus interesus Europos Sąjungoje", - akcentavo valstybės vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Grybauskaitės, bendromis jėgomis plėtodami strateginius infrastruktūrinius projektus Baltijos jūros regione, susijungsime su Europos energetikos ir transporto sistemomis ir padidinsime Lietuvos bei kitų Baltijos valstybių energetinį saugumą.

Per susitikimą, anot komiteto pirmininko Česlovo Vytauto Stankevičiaus, taip pat aptarta, kaip Lietuva pasirengusi šios savaitės pabaigoje Briuselyje vyksiančiam ES Vadovų Tarybos posėdžiui, kalbėta apie ES 2020 metų strategiją, kokiomis priemonėmis ES kovoja su ekonomikos krize. Be kita ko, aptarti klimato kaitos, žaliosios energetikos, europinio geležinkelio "Rail Baltica" ir kiti aktualūs klausimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Galiu pasakyti, kad Prezidentės ir mūsų nuomonė, tų akcentų supratimas yra vienodas. Tas apsikeitimas tam ir reikalingas, kad Lietuvos nuomonė būtų vienu balsu", - Eltai sakė Č. V. Stankevičius.

Pasiteiravus, ar kalbėta apie Lietuvos pasirengimą 2013 metų pirmininkavimui ES, Europos reikalų komiteto pirmininkas sakė, kad apie tai kalbėti dar per anksti. Jo teigimu, apie tai diskutuoti bus galima tik tada, kai bus aiškus ir patvirtintas būsimo ES finansų laikotarpio biudžetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų