REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad patriotiškai nusiteikusiems žmonėms Kovo 11-ąją teks tenkintis įprastais tautinės atributikos elementais: specialiai Nepriklausomybės 20-mečio proga paženklintos nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairia reklamos atributika prekiaujančios, ją gaminančios įstaigos specialių užsakymų negavo. Tad, tarkime, apsisiausti šaliku su užrašu "Nepriklausomybei - 20" galima bus nebent patys pasigamintume.

REKLAMA

Tai "Vakarų ekspresui" patvirtino ir "Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė: atributika, suvenyrai - nesusiję su jubiliejumi. "Tokių švenčių dienomis populiariausios prie automobilių prikabinamos vėliavėlės", - sakė ji.

Nepaisant to, uostamiestyje jau paruošta nemažai įvairių vizualinių priemonių Nepriklausomybės 20-mečiui paminėti.

Šimtas plakatų

Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino katedros trečiojo kurso studentai sukūrė Nepriklausomybės 20-mečiui skirtus plakatus. Konkurse dalyvavo 30 jaunųjų menininkų, o plakatų sukurta visas šimtas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak minėtos katedros dėstytojo Mindaugo Petrulio, kuris yra ir konkursinių darbų vadovas, ypač įdomu buvo pažvelgti į plakatus, nes visi studentai gimė jau nepriklausomoje Lietuvoje.

Planuojama, kad plakatų ekspozicija bus atidaryta šiandien antrajame Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato aukšte.

O dešimt geriausių plakatų pagaminti kelių metrų aukščio ir laukia savo eilės ekspozicijai mieste. Iš pradžių planuota juos kabinti miesto gatvėse esančiuose reklaminiuose cilindruose, tačiau dėl biurokratinių kliūčių tai gali būti neįgyvendinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė "Vakarų ekspresui" teigė, kad bus sprendžiama, kaip plakatus geriau panaudoti.

"Gal Atgimimo aikštėje jie stovės, gal kitose viešose erdvėse", - svarstė ji.

Tuo metu Kovo 11-ąją atėjusiems į aikštę prie burlaivio "Meridianas" bus dalijamos popierinės vėliavėlės, kurių pagaminta 3 tūkst. Šį kartą vėliavėlės bus burės formos, nes visi renginiai vyks prie trispalvėmis burėmis pasidabinsiančio "Meridiano".

Vyks debatai

Šventės išvakarėse, kovo 10-ąją, 16 val., Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija "Apskritasis stalas" visus gyventojus ir miesto svečius kviečia į diskusiją tema "Patriotizmas ir jo simboliai". Renginys vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salėje.

REKLAMA

Pasak debatų rengėjų, bus kalbama ne tik apie mažiau girdėtus patriotizmo simbolius, bet ir apie tai, ar reikia keisti Lietuvos vėliavą, kadangi vis atsinaujina nuomonės, esą šalies trispalvė labiau panaši į Afrikos genčių vėliavą, o tautos dvasią geriau atspindėtų stilizuotas Vytis.

Debatus moderuos istorikai, politikai, politologai. Kertine debatų vinimi turėtų tapti tai, jog juose dalyvaus ir į Vasario 16-osios minėjimą Klaipėdos mieste su svastikomis atėję jaunuoliai, šios minties iniciatoriai ir simbolikos žinovai.

REKLAMA

Tarp kitko...

Kai vyksta įvairūs čempionatai, olimpinės varžybos, kuriose dalyvauja mūsų krepšinio rinktinės, miestų ir miestelių gatvės tiesiog prisipildo patriotiškai nusiteikusių ir tautine simbolika pasidabinusių lietuvių.

Neseniai minėjome Vasario 16-ąją, tačiau nieko panašaus gatvėse nematėme. Dabar švęsime Nepriklausomybės 20-metį, tikrai svarbią datą. Tad ar būsime patriotai?

Ironiška, tačiau praėjusią vasario 16-ąją lietuviai užplūdo ne masinių renginių vietas, o Latvijos slidinėjimo kurortus. Kai kuriuose jų lietuvių buvo dauguma, pritrūko sportinio inventoriaus. Latvių pasiteiravome, ar panašaus antplūdžio laukiama ir kovo 11-ąją?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mizkalns" poilsio komplekso atstovas Janis "Vakarų ekspresui" teigė, kad kol kas - absoliutus štilis. "Vasario 16-ąją visi viešbučių kambariai buvo užimti, trūko slidžių, tad nupirkome papildomo inventoriaus. Žmonės nakvynę užsakinėjo iš anksto. O dabar - nieko, ramu, jokių skambučių, iš lietuvių nėra nė vieno pageidavimo atvykti kovo 11-ąją", - apgailestavo jis.

Belieka tikėtis, kad Nepriklausomybės 20-metį švęsime geltonai-žaliai-raudona jūra.



Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų