REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministrai netrukus nebegalės reprezentacinių lėšų naudoti labdarai ar už jas įvairioms įstaigoms pirkti žoliapjoves ir skalbykles. Finansų ministerija turės parengti aiškias taisykles, kurios reglamentuoja reprezentacinių lėšų naudojimą, nors nei Premjeras, nei finansų ministrė nemano, kad įvairius daiktus už šias lėšas dovanoję ministrai pažeidė kokius nors įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad daiktų pirkimai institucijoms nėra tiesiogiai susiję su pareigūno reprezentacija, todėl tokios galimybės reikėtų iš viso atsisakyti. O palikti, ką suprantame kaip reprezentaciją - dovanas vizitų, oficialių renginių metu, darbinius pietus ar kitokius susitikimus", - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

REKLAMA

Tačiau ji laikosi nuomonės, kad ministrų reprezentacijai skirti pinigai yra ne valstybės biudžeto lėšos, kurias naudoti labdarai yra draudžiama, o ministrui skirtos lėšos, už kurias reikia atsiskaityti.

Diskusijos dėl ministrų naudojamų reprezentacinių lėšų kilo po to, kai paaiškėjo, kad labdarai pinigus leido krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Tuometis sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas iš Reprezentacinio fondo lėšų pirko skalbyklę kūdikių namams, o buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas nupirko žoliapjovę Tolminkiemio Kristijono Donelaičio muziejui.

Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius dalį reprezentacinių lėšų skyrė sudegusios Labanoro bažnyčios atstatymui, o vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis - ministerijos pučiamųjų orkestro kompaktinės plokštelės išleidimui.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų