REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmojo užsienio vizito vyks į Italijos sostinę Romą, kur rengiamas tradicinis Europos liaudies partijos, tai yra dešiniųjų ir centro partijų užsienio reikalų ministrų pasitarimas prieš Bendrųjų reikalų ir išorės santykių tarybos (BRIST) posėdį Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA

"Pirmas mano vizitas bus daugiašaliu formatu - Romoje (vasario - ELTA) 20 dieną renkasi Europos liaudies partijos, tai yra dešiniųjų ir centro partijų užsienio reikalų ministrai. Tai yra tradicinis pasitarimas prieš 22 dieną Briuselyje vyksiančią Bendrųjų reikalų ir išorės santykių tarybą", - žurnalistams sakė A. Ažubalis ketvirtadienį po priesaikos Seime.

REKLAMA

Santykiai su Rusija turi keistis į gera

Naujasis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teigia, jog Lietuvos santykiai su Rusija turi keistis į gera, tačiau, pasak jo, to siekti turi abi pusės.

"Manau, kad keistis į gera santykiai (Lietuvos su Rusija - ELTA) turi, tą turime daryti visi kartu. Iš kitos pusės, mes turime sulaukti adekvačių žingsnių iš Rusijos (...) Lietuva visada siekė turėti gerus santykius, o kad dabar judama iš abiejų pusių, manau, yra sveikintina", - teigė A. Ažubalis ketvirtadienį po priesaikos Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministras sakė teigiamai vertinantis Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Rusijos Premjero Vladimiro Putino susitikimą.

"Aš su Prezidente nekalbėjau, kalbėjau su patarėju, kiek (apie pokalbį - ELTA) žinau, vertinu teigiamai. Kiek aš žinau, pokalbis vyko atviras, tiesus. Manau, svarbiausias dalykas politikoje kalbėti atvirai, aiškiai, be užuolankų", - dėstė A. Ažubalis.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat teigė ketinantis inicijuoti okupacinės žalos atlyginimo klausimo sprendimą Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šis klausimas nėra tik ritualinis dalykas (...) Turime kai ką nuveikti ir patys. Aš tą klausimą inicijuosiu Vyriausybėje", - teigė A. Ažubalis. Kokius konkrečiai žingsnius ketina inicijuoti, jis neatsakė.

Naujasis diplomatijos vadovas taip pat pažadėjo, kad Lietuva nesusisuks nuo Ukrainos, Gruzijos, Baltarusijos.

"Labai keistai atrodytų Lietuva, jei nusisuktume nuo Ukrainos, Gruzijos, Baltarusijos, kai pati Europa, ne be mūsų pastangų, priėmė Rytų partnerystės planą ir programą", - sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų