REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius atmeta teiginius neva kandidatas į užsienio reikalų ministrus Audronius Ažubalis yra priešiškai nusiteikęs Rytų atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas, paklaustas, kaip vertina tai, kad A. Ažubalis kritikuojamas dėl pernelyg aštrios retorikos Rytų atžvilgiu, juokavo, kad jį patį reikėtų kritikuoti dar labiau. Premjeras sakė, kad Lietuvos užsienio politikos doktrina yra paprasta ir aiški, o gąsdintis retorikos nematąs jokios prasmės.

REKLAMA

A. Kubilius neprognozavo šalies vadovės ir naujojo užsienio reikalų ministro santykių.

"Tikrai tikiu, kad ir Prezidentė, ir A. Ažubalis, ir mūsų visa Vyriausybė turime labai aiškią pagrindinę užsienio politikos doktriną ir sugebėsime ją realizuoti. O kokie nors personaliniai santykiai, mano įsitikinimu, tikrai nebus problema ar kliūtis tokios politikos efektyviam realizavimui", - penktadienį žurnalistams pareiškė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar penktadienį priims Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininką Audronių Ažubalį. Greičiausiai šalies vadovė A. Ažubalio, kaip užsienio reikalų ministro, kandidatūrą teiks Seimui.

A. Ažubalio kandidatūrą į užsienio reikalų ministrus pasiūlė valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Jis diplomatijos vadovo poste turėtų pakeisti atsistatydinusį Vygaudą Ušacką.

Lenkų dienraštis "Rzeczpospolita" A. Ažubaliui jau priklijavo nacionalisto etiketę. Leidinys pranešė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerijai vadovaus lenkams nepalankus politikas, kuris garsėja nacionalistinių nuotaikų skatinimu Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų