REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime - nuosprendis A. Valantinui

Seimas pritarė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto atlikto aplinkybių, susijusių su Drąsiaus Kedžio skundų tyrimu, parlamentinio tyrimo išvadai. Seimas pripažinęs Generalinio prokuroro kompetencijos stoką, praktiškai atrišo šalies vadovės rankas - neatmetama tikimybė, kad Algimantas Valantinas gali atsisveikinti su savo postu.

REKLAMA
REKLAMA

Už balsavo 47 Seimo nariai, susilaikė 5.

Priimtu nutarimu pripažįstama, kad Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo bei netinkamai vykdė teisės aktuose jam numatytas pareigas.

REKLAMA

Taip pat pripažįstama, kad Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros, Kauno miesto apylinkės prokuratūros, Kauno apygardos prokuratūros pareigūnai, kurie tyrė ir kontroliavo šį ikiteisminį tyrimą, netinkamai atliko teisės aktų jiems pavestas funkcijas.

Pritarimas dėl generaliniam prokurorui nepalankių išvadų teisiškai nesukuria pasekmių dėl kurių generalinis prokuroras galėtų būti atleistas. Tačiau užsimenama, kad šios išvados gali iššaukti kategorišką šalies vadovės Dalios Grybauskaitės nuostatą dėl Algimanto Valantino tinkamumo užimti Generalinio prokuroro pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų