REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos Respublikos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Ukrainoje Petrui Vaitiekūnui.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė naujajam Lietuvos ambasadoriui palinkėjo sėkmės einant atsakingas pareigas ir išreiškė įsitikinimą, kad ambasadoriaus ilgametė patirtis diplomatinėje tarnyboje padės efektyviai plėtoti Lietuvos ir Ukrainos santykius bei sustiprins dvišalį bendradarbiavimą.

REKLAMA

Pasak šalies vadovės, 2009 metais pradėta Europos Sąjungos Rytų partnerystės programa atveria naujas galimybes plėtojant politinį dialogą su Rytų kaimyninėmis valstybėmis, tarp jų ir Ukraina, todėl Lietuva aktyviai dalyvaus įgyvendinant šią programą ir yra pasirengusi dalintis savo eurointegracine patirtimi.

56-erių P. Vaitiekūnas 1999 metais buvo paskirtas Lietuvos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Latvijoje. Nuo 2004-ųjų dirbo Prezidento patarėju užsienio politikos klausimais, 2005-2006 metais ėjo Lietuvos ambasadoriaus pareigas Baltarusijoje. 2006 metų liepą buvo paskirtas XIV Vyriausybės užsienio reikalų ministru. Šias pareigas ėjo iki 2008 metų.

Diplomatinius santykius Lietuva ir Ukraina užmezgė 1991 m. gruodžio 12 dieną. Nepriklausomybės Akto signataras P. Vaitiekūnas - penktasis Lietuvos ambasadorius Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų