REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybė ketina skirti 20 tūkstančių litų maisto daviniams Latvijos ir Rusijos pasienyje jau ne vieną parą ties Terechovo ir Grebnevo punktais laukiantiems mūsų šalies vairuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) trečiadienį išsiuntė ekspertų grupę, kad išsiaiškintų susidariusią situaciją. Grupei vadovauja PAGD direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Vygandas Kurkulis. Pareigūnai kartu su kolegomis iš Latvijos įvertins situaciją, ieškos galimybių padėti eilėse laukiantiems vairuotojams.

REKLAMA

Tvarkai palaikyti taip pat pasitelkti Valstybės sienos apsaugos pareigūnai. "Vidaus reikalų ministerija pagal savo kompetenciją gali padėti tik tiek, tačiau tikiuosi, kad šiltas maistas vairuotojams nors truputį palengvins situaciją. Suprantu, kaip sunku sutikti Kūčias ir Kalėdas toli nuo namų. Tokiu atveju svarbios visos smulkmenos", - sakė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Latvijos muitinės duomenimis, šiuo metu Terechovo pasienio kontrolės punkte bendroje eilėje laukia 1 100 krovininių automobilių. Per 24 valandas praleisti 186, Grebnevo punkte bendroje eilėje laukia 500 automobilių, per parą praleista 101 automobilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų