REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant didžiosioms metų šventėms, vis daugiau kalbama apie sunkiai gyvenančias šeimas bei vienišus ar negalią turinčius žmones ir kviečiama jų nepamiršti. Šalyje vyko ne viena labdaringa akcija, kurios metu surinktos lėšos buvo skirtos neturtingiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjome, koks bus Kūčių ir šv. Kalėdų stalas Kupiškio rajono gyventojams.

Galimybės - ribotos

Pasak rajono Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Laimos Bartulienės, šiais metais taip vadinamiems kalėdiniams maisto paketams skirta žymiai mažiau pinigų - apie 3 000 Lt. Pernai skirta suma buvo kelis kartus didesnė - 10 000 Lt.

REKLAMA

Globos ir rūpybos posėdyje buvo nuspręsta, kad maisto produktais ir saldumynais bus pradžiuginti tik senyvo amžiaus ir neįgalūs žmonės, kurių vieno gyvenančio asmens vidutinės mėnesio pajamos neviršija valstybės remiamų pajamų - 350 Lt. Tokių žmonių susidarys apie 14. Nebus pamiršti ir vaikai iki 12 metų iš socialinės rizikos šeimų. Juos tikriausiai pradžiugins saldumynų rinkiniai. Saldžių dovanų sulauks per 200 rajono vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdų senelis nebeužsuks pas vaikus, gyvenančius vaikų globos namuose, lankančius Vaikų dienos centrą. Jo nesulauks ir didesnes pajamas vienam žmogui nei 350 Lt turinčios šeimos.

"Kol kas dar tiksliai nenuspręsta dėl maisto paketų sudėties, - sakė L. Bartulienė. - Klausime socialinių darbuotojų patarimų, kurie daugiausiai bendrauja su šiais socialiai remtinais žmonėmis, socialinės rizikos šeimomis ir geriausiai žino jų poreikius. Atsižvelgę į darbuotojų pastebėjimus, bandysime ruošti maisto paketus".

Pernai 30 Lt vertės maisto paketus gavo žymiai daugiau rajono gyventojų, nes buvo skirta daugiau pinigų. Kokia bus šiųmečio paketo vertė, viską lems pasirinktų produktų kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukoja geri žmonės

Kupiškio dekanato "Caritas" reikalų vedėja Vanda Juozaitienė sakė, kad šiais metais jų organizacija taip pat renka aukas vargstantiems rajono gyventojams. Už surinktus pinigus bus nupirkta įvairių maisto produktų: makaronų, konservų, vaikams saldainių. Kiekvienas aukotojas gauna po simbolinę "Carito" žvakelę. Šiuo metu jau apie 150 tokių žvakelių išdalinta.

Nida Šulcienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų