REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ruošiantis Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui būta aplaidumo. Tai patvirtina ir Valstybės kontrolės išvados“, - po susitikimo su IAE vadovybe teigė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Po jėgainės veiklos sustabdymo reikalausiu, kad būtų išnagrinėta visa elektrinės uždarymo eiga ir visi, kurie aplaidžiai dirbdami vilkino šį uždarymo procesą, turės prisiimti atsakomybę.“

REKLAMA

Nors Ignalinos atominės elektrinės uždarymas ir buvo vilkinamas, tačiau, valstybės vadovės nuomone, jam yra pasirengta tinkamai, o pats uždarymas yra neišvengiamas.

„Lietuva įžengs į naują istorinį laikotarpį: atsisveikins su senąja atomine elektrine ir, tikiu, netrukus statys naują. Noriu pasakyti aiškiai - Lietuva ir toliau išliks atominės energetikos šalimi, todėl visų jėgainės darbuotojų patirtis mums yra labai svarbi, - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė. - 2010-ieji simbolizuos realios energetinės nepriklausomybės pradžią, kai elektros energijos kainas diktuos rinka, o kiekvienas Lietuvos žmogus bus apgintas nuo monopolijų savivalės.“

REKLAMA
REKLAMA

Ignalinos atominės elektrinės vadovai supažindino Prezidentę su numatytomis galimybėmis kitąmet apsirūpinti elektros energija. Valstybės vadovė teigiamai vertino šį pasirengimą ir pabrėžė būtinybę kuo greičiau Seime priimti Elektros energetikos įstatymą, užtikrinsiantį sklandų šalies aprūpinimą elektra.

Prezidentei D. Grybauskaitei taip pat buvo pristatytas naujos atominės elektrinės, kurios statybai Vyriausybė jau yra paskelbusi konkursą, projektas.

Apsilankymo Ignalinos atominėje elektrinėje metu valstybės vadovę lydėjo energetikos ministras A.Sekmokas bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrė A. Mikalauskaitė.

Šiandien Prezidentė dar susitiks su Zarasų, Visagino bei Ignalinos savivaldybių vadovais ir aptars galimybes, kaip pritraukti į regioną naujų investicijų, plėtoti naujas veiklas ir kurti naujas darbo vietas.



Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų