REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asmenims, atleistiems nuo valstybės nustatytos rinkliavos, siūloma nemokamai išduoti tik vieną jų pasirinktą dokumentą - arba asmens tapatybės kortelę, arba pasą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį Rinkliavų įstatymo pakeitimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Antanas Nedzinskas.

REKLAMA

"Asmenys, kurie atleidžiami nuo valstybės nustatytos rinkliavos, gali nemokamai prašyti ir asmens tapatybės kortelės, ir paso, nepriklausomai nuo to, ar abiejų dokumentų žmogui iš tiesų reikia. Kadangi dokumentai išduodami bei keičiami nemokamai, asmenys tuo naudojasi ir neracionaliai eikvoja valstybės biudžeto lėšas. Kai kurie asmenys paprašo minėtus dokumentus išduoti skubos tvarka, o tai vėl pareikalauja papildomų lėšų. Mano nuomone, šių dokumentų išdavimo skubos tvarka visiems turi būti mokama", - teigia Seimo narys A. Nedzinskas.

Jis mano, kad minėtiems žmonėms visiškai užtenka vieno asmens dokumento. Jei žmogus keliauja į užsienį, A. Nedzinsko nuomone, tikėtina, kad jis turi lėšų ir reikiamam dokumentui įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų