REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija paskyrė premijas 2008 metais publikuotų geriausiai vertintų mokslo ir technologijų populiarinimo darbų autoriams.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi pirmosios vietos premijas pelnė: Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto vyriausiasis mokslinis darbuotojas dr. Artūras Acas, Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto vyriausiasis mokslinis darbuotojas Valentas Daniūnas ir Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslinis darbuotojas Gintaras Valiauga už mokslo populiarinimo portalą „Mokslasplius.lt virtualieji eksperimentai“ ir Klaipėdos universiteto profesorius habil. dr. Stasys Vaitekūnas už knygą „Gyventojai“.

REKLAMA

Trimis antrosios vietos premijomis bus apdovanoti: Vilniaus universiteto Filosofijos istorijos ir logikos katedros lektorius dr. Jonas Dagys ir Vilniaus universiteto Filosofijos katedros docentas dr. Nerijus Milerius už DVD diską „Klasikinės ir šiuolaikinės filosofijos problemos“; Kauno technikos kolegijos lektorius Vytautas Valinskas, Kauno technikos kolegijos lektorius Alius Noreika ir VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ direktorė Edita Strodomskaitė už mokslo ir technologijų populiarinimo internetinį portalą technologijos.lt; Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Etnomuzikologijos katedros vedėja doc. dr. Daiva Vyčinienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Etnomuzikologijos katedros docentas dr. Rimantas Astrauskas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikologijos instituto Etnomuzikologijos skyriaus vyr. mokslo darbuotoja dr. Gaila Kirdienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikologijos instituto Etnomuzikologijos skyriaus vedėja Etnomuzikologijos katedros docentė dr. Dalia Urbanavičienė, Lietuvos nacionalinės filharmonijos atstovė spaudai Skirmantė Valiulytė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Etnomuzikologijos katedros lektorius Evaldas Vyčinas ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikologijos instituto Etnomuzikologijos skyriaus redaktorė Varsa Vakarienė už DVD su knygele „Metų ratas. Kalendorinių švenčių muzikinis folkloras ir papročiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat paskirtos aštuonios trečiosios vietos premijos bei penki padėkos raštai perspektyvių mokslo ir technologijų populiarinimo darbų autoriams.

Premijas ir padėkos raštus mokslo ir technologijų populiarinimo darbų autoriams numatoma iškilmingai įteikti gruodžio mėnesį.

Švietimo ir mokslo ministerija mokslo ir technologijų populiarinimo darbų konkursą organizuoja kasmet nuo 2003 metų. Konkursu siekiama įvertinti geriausius praėjusių metų šalies mokslo populiarinimo darbus bei paskatinti jų autorius. Svarbiausi konkurso tikslai – propaguoti mokslo svarbą visuomenės raidai, siekiant, kad visuomenė tinkamai vertintų mokslinę veiklą ir jos rezultatus, didinti mokslininko profesijos patrauklumą, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą, gerinti visuomenės gebėjimus suprasti naujausius mokslo pasiekimus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų