REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis įregistravo Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisą, kuria siekiama sudaryti sąlygas nuolatiniams gyventojams savarankiškai kandidatuoti į savivaldybių tarybų narius ir tokiu būdu įgyvendinti savivaldos teisę.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte numatyta, kad savivaldybių tarybų rinkimuose galės dalyvauti tiek politinių partijų iškelti kandidatai, tiek savarankiški kandidatai, kuriuos parašais parėmė ne mažiau kaip 250 rinkėjų tos rinkimų apygardos, kurioje savarankiškas kandidatas renkamas.

REKLAMA

Šiuo metu kandidatus į savivaldybių tarybų narius gali kelti tik partijos, įregistruotos pagal Politinių partijų įstatymą.

"Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad galiojanti rinkimų į savivaldybių tarybas tvarka, kuria nesudaryta galimybė kandidatuoti asmenims, neįrašytiems į politinių partijų sudaromus kandidatų į savivaldybių tarybų narius sąrašus, prieštarauja Konstitucijai. Siūloma pataisa sprendžia Konstitucinio Teismo nurodytą problemą", - teigia G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų