REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net politikams, deklaruojantiems tarnystę tautai, gerumas darosi svetimas. Neseniai nepasirodę Raudonojo Kryžiaus labdaringuose pietuose, politikai neparodė didelio susirūpinimo ir diabetikais.

REKLAMA
REKLAMA

Į Panevėžio miesto Savivaldybę prieš Tarybos posėdį su aukų dėžute užsukę sergančiųjų diabetu bendrijos „Viltis“ atstovai išėjo ne ką tepraturtėję.

REKLAMA

Nors aukų dėžutė su iš tolo matomu užrašu buvo pastatyta tiesiog po politikų akimis – greta registracijos lapų, į ją įmesti litą kitą ryžosi mažiau nei pusė į posėdį atėjusių Tarybos narių.

Paklausti, kodėl liko abejingi diabetikų gerumo akcijai, politikai teisinosi jos net nepastebėję.

„Tikrai nemačiau, nes buvo apstoję žmonių. Būčiau matęs, būčiau tikrai paaukojęs“, – tikino Tarybos narys socialdemokratas Rimantas Sankauskas.



Politikai nuskurdo

REKLAMA
REKLAMA

Diabetikams liko nepaaukojęs ir miesto meras Povilas Vadopolas. Miesto vadovas aiškino į posėdžių salę įėjęs pro kitas duris, todėl vykusios akcijos nematęs.

„Aš visada aukoju sergantiesiems vėžiu. Ir pažįstami į mane kreipiasi ištikus nelaimei. Net nežinojau, kad Savivaldybėje tokia akcija vyksta. Niekas manęs neinformavo“, – teisinosi meras.

Auką į dėžutę įmetusi „valstietė“ Gema Umbrasienė pripažino net ir nenorėdama būtų pastebėjusi aukų dėžutė. Juolab kad prie politikų registracijos stalo stovėjusi „Vilties“ pirmininkė Nijolė Vaitelionienė prašė politikų nelikti abejingiems sergantiesiems nepagydoma liga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gal ir Tarybos nariai nepasiturimai gyvena, gal pinigų neturi, gal nematė reikalo aukoti? Bet juk nesvarbu, kiek paaukoti, svarbiausia parodyti gerumą. Net ir keli paaukoti centai sugrįžta gerumu“, – stebėjosi N.Vaitelionienė.

„Viltis“ aukas planuoja rinkti dar iki lapkričio vidurio. Už paaukotas lėšas dvidešimtmetį mininti bendrija ketina pagerbti šeimas, auginančias diabetu sergančius vaikus, surengti konferenciją.

Gyvena iš rėmėjų

Iš Savivaldybės biudžeto finansavimą gaudavusi „Viltis“ šiemet palikta be cento.

Dėl sunkmečio ištuštėjus miesto biudžetui finansinės paramos nebesulaukia nė viena Nevėžio g. bendrame pastate įsikūrusi neįgaliųjų organizacija.

REKLAMA

„Į „Viltį“ kreipiasi mamos, auginančios diabetikus vaikus, prašo lėšų insulino pompoms nusipirkti. Pigiausia kainuoja 6000 Lt. Žmonėms reikia ir juostelių gliukozės kiekiui tikrinti. O lėšų visam tam surenkame tik iš rėmėjų ir gerų žmonių“, – pasakojo N.Vaitelionienė.

„Viltis“ vienija apie 300 diabetu sergančių žmonių. Nemaža jų dalis – amputuotomis galūnėmis, negalios prikaustyti prie lovos.

„Visuose ligoninės skyriuose gydosi mūsų žmonių.

Diabetas apima visas organizmo ląsteles, ardo visus organus. Komplikacijų niekam nepavyksta išvengti. Jas tik galima atitolinti arba palengvinti“, – teigė bendrijos pirmininkė.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų