REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Visos trys Baltijos šalys turi veikti kartu ir vieningai paprašyti Aljanso partnerių, kad NATO planai Baltijos šalims apginti būtų kuo greičiau parengti atsižvelgiant į naujas grėsmes", - teigia Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama Rygos konferencijoje „Transatlantinė darbotvarkė 2010 - Baltijos vizija", skirtoje saugumo klausimams, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog nuolat kintančiame pasaulyje keičiasi ir grėsmės, su kuriomis tenka susidurti. Tai ir terorizmas, ir kibernetinės bei informacinės atakos, energetinis saugumas.

REKLAMA

„Lietuva, Latvija ir Estija yra visateisės Aljanso narės, ir pačios yra aktyvios saugumo teikėjos, dalyvaudamos operacijose Afganistane ir kitur. Todėl nusipelnome saugumo garantijų bei konkrečių apginamumo planų ir savo atžvilgiu", - sakė Lietuvos vadovė.

Pasak Prezidentės Dalios Grybauskaitės, visų trijų Baltijos šalių prezidentai sutaria, jog būtina imtis bendrų pastangų regiono saugumui užtikrinti.

Kalbėdama apie Euroatlantinių santykių raidą, valstybės vadovė akcentavo, jog ne tik Baltijos regiono, bet ir visos Europos saugumas labai priklausys nuo ES ir JAV santykių. Todėl Lietuva pasirengusi aktyviai dalyvauti juos formuojant.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijoje taip pat dalyvavo Latvijos Prezidentas Valdis Zatleras bei Estijos Prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas.

Anksčiau dieną įvykusiame trišaliame Lietuvos, Latvijos ir Estijos vadovų susitikime taip pat buvo aptarti Baltijos šalių energetikos rinkos kūrimo klausimai ir pasirengimas kitą savaitę įvyksiančiam Europos vadovų tarybos posėdžiui Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų