REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį toliau ketina nagrinėti generalinio prokuroro Algimanto Valantino atsakymus į klausimyną "Dėl aplinkybių, susijusių su Drąsiaus Kedžio skundais, tyrimo".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę komitete apsilankęs A. Valantinas žadėjo ištaisyti visas klaidas, kurios galimai buvo padarytos tiriant pedofilijos skandalą. Jo teigimu, kiekvienas kaltas asmuo turės prisiimti atsakomybę ir atsakyti už tai.

REKLAMA

A. Valantinas taip pat informavo, kad atliekamas išsamus ir platus tarnybinis patikrinimas.

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas taip pat svarstys, ar nutarimo projektas, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybėms ištirti, atitinka Konstituciją.

37 Seimo narių vardu sudaryti tokią komisiją pasiūlė Seimo narys Vytautas Kurpuvesas.

Seimas linkęs pavesti Teisės ir teisėtvarkos komitetui atlikti parlamentinį tyrimą dėl aplinkybių, susijusių su D. Kedžio skundais. Antradienį po svarstymo už tokį nutarimo projektą balsavo 70 Seimo narių, prieš buvo 7, susilaikė 20 parlamentarų, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo projekte komitetui siūloma ištirti, ar D. Kedžio skundų tyrimas buvo atliekamas laikantis įstatymų reikalavimų, ar šis tyrimas nebuvo nepagrįstai vilkinamas. Komitetas taip pat turėtų atsakyti į klausimą, kokių veiksmų turėtų imtis valstybės institucijos, kad ikiteisminiai tyrimai vyktų operatyviau ir ekonomiškiau, įvertinti galimas teisinio reguliavimo spragas.

Nutarimo projekte siūloma Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui savo išvadas pateikti Seimui iki šių metų lapkričio 4 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų