REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimūnę Asta Baukutę puikiai tiktų paskelbti parlamento simboliu. Tai, ką ji iki šiol niekieno netrukdoma išdarinėjo  ir išdarinėja, puikiai atitinka praktiškai visų seimūnų įvaizdį .

REKLAMA
REKLAMA

Vogti niekada ne per vėlu. Imk pinigus, kol jaunas. Kuo ilgiau dirbi parlamentaru, tuo daugiau turi pasiimti. Perfrazuojant lietuvių patarles, tokiomis taisyklėmis vadovaujasi mūsų išrinktieji. Mūsų elitas. Mūsų gražiausias tautos žiedas. Mūsų sąžiningiausi. Garbė Jums.

REKLAMA

Vos ne visi parlamentarai už kanceliarines išlaidas (t.y. iš visų mūsų kišenės) ramia sąžine nuomojasi brangiausius automobilius.  Per mėnesį lizingo bendrovėms mokėdami po 2000-3000 litų. Normalu? Na, žinoma. Juk mes jiems tokią prabangą apmokame. Kad tik jiems būtų geriau. Kad tik jie atstovautų savo interesus parlamente.

Pavyzdžiui, nuostabaus proto A. Baukutė nuomojasi prabangų džipą „Toyota“. Pati teisių neturi, bet juk moteriškaitei reikia kažkaip važinėti. Nepykit, rinkėjai. Negi pas jus ji važiuos  kokiu nors „golfu“? Ne lygis. Tegu visi žino, kas yra kunigaikščiai ir kunigaikštienės. Lenkitės.

REKLAMA
REKLAMA

Pati A. Baukutė aiškina, kad ji tuo džipu važinėja neva į susirinkimus su rinkėjais. Žmonės, pakelkit rankas, kuriems padėjo A. Baukutė? Kiek jūsų – dešimt, penki?  Kiek savo apygardoje ji aplankė ligoninių ir mokyklų? Ech,  vėl nulis. Iš kitos pusės – kuo A. Baukutė gali jums padėti? Nebent padalinti po „rozetę“ , kurias išsilupo iš bendrabučio kambario.

Truputį stabtelėkime prie šio atvejo. Tai, kad A. Baukutė išsikeldama iš bendrabučio kambario jį visą suniokojo, išsilupdama ne tik „rozetes“, bet ir kitus daiktus –  gryna vagystė. Baudžiamasis kodeksas už tai numato bausmę. Kitas žmogus už tai jau seniai būtų pasodintas, bet juk A. Baukutė – ne kitas žmogus. Ji kambarį apšvarino dėl rinkėjų, dirbdama jų labui ir savo kišenei. Pykti neverta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Dabar už mūsų visų pinigus išnuomotu džipu važinėja A. Baukutės vyras - aplinkos ministro patarėjas Kęstutis Rupulevičius. Ir ne bet kaip, o,  kaip įtariama, vartydamas šviesoforus ir pabėgdamas. Negana to, jis policijos pareigūnus kviečia apžiūrėti savo garaže neva stovintį automobilį. Pareigūnai atidaro duris, o ten – vien žiurkės vaikšto. Jokio automobilio nėra.  A. Baukutės vyras stovi šalia ir šypsosi  – na ką, pareigūnai,  gavot?

Kita situacija. Ar pamenate, kaip A. Baukutė švarino bankomatą, nes per klaidą jis išdavinėjo daugiau pinigų,  nei ji turėjo sąskaitoje? A. Baukutė tada ėmė ir ėmė, kol išsisėmė. Tokiems žmonės rankos  kojos dreba:  „Man, man, daugiau...“  Koks turi būti protas, kai ji bando apgauti banko kompiuterinę sistemą? Apgaulė paaiškėjo, pinigus teko grąžinti. Kvailumui lygybės ženklo negalima dėti.

REKLAMA

A. Baukutė yra Arūno Valinsko bendražygė. To paties, kuris, kaip manoma, sukūrė partiją pagal „daktarų“ režisūrą. Žmogus, kuriam buvo nusisipjaut ant prezidentės pageidavimo, kad jis pasitrauktų iš Seimo vadovo posto. Žmogus, kuris nė karto nepasmerkė net tos pačios iš visų besityčiojančios  A. Baukutės ir jos šeimynėlės. Vieno cento verta politinė kultūra.

Apie A. Baukutės įžūlumą ir jos neišgydomą trauką pinigams galima rašyti romanus. Esmė ta, kad jos asmenyje kiekvienas seimūnas gali rasti save. Vogti, tyčiotis, jaustis nebaudžiamais  – maždaug  toks turėtų būti viso Seimo neoficialus šūkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų