REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi istorinis kaimyninės Baltarusijos „batkos“ vizitas Lietuvoje. Lietuvoje, kuri yra Europos Sąjungos ir NATO narė. Lietuvoje, kuri deklaruoja savo demokratines vertybes, skleidžia laisvės idėją Ukrainoje, Gruzijoje, pagaliau toje pačioje Baltarusijoje. Ir staiga aukščiausiu lygiu priima A. Lukašenką, viešai vadinamu paskutiniuoju Europos diktatoriumi. Ir ne tik. „Batka“ kaltinamas dėl dešimčių savo kritikų dingimo be žinios, dėl politinių žudynių, dėl opozicinių jėgų persekiojimo. Tarptautinėje erdvėje smerkiamas už grubiausią laisvo žodžio cenzūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Maža to, galima kalbėti apie jo moralę. Jau beveik oficialiai jo mažametis nesantuokinis sūnus įvardinamas „batkos“ įpėdiniu. Jei tikėti Baltarusijos žiniasklaida, „batkos“ oficialioji žmona uždaryta kažkokiam kaime ir nuolat prižiūrima spec. tarnybų. O apie „batkos“ meilės nuotykius net Lietuvoje jau anekdotai sklando. Ir jo „nuopelnų“ sąrašą būtų galima tęsti.

REKLAMA

Kitaip tariant iškilusis Lietuvos svečias demokratinio pasaulio akyse – ne tik amoralus politinis, bet ir kriminalinis nusikaltėlis. Šiomis dienomis televizijos ekranai, spaudos puslapiai mirga mūsų valstybės lyderių nuotraukomis, kuriose jie draugiškai besišypsantys spaudžia ranką „batkai“. Priminkit prašau, už ką iš Seimo Pirmininko posto išspirtas A. Valinskas? Jei neklystų, už kelias nuotraukas, kuriose jis  užfiksuotas su vietiniais banditėliais. Tai gal pavartykim spaudą ir interpeliuokim Prezidentę, premjerą ir bent jau keletą ministrų. Juk mes aukštos moralės valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Atidžiai sekiau „batkos“ vizitą. Iki paskutinės minutės nepraradau vilties, kad kuris nors vienas iš mūsų lyderių ims ir užduos esminį klausimą – tai kas vyksta jūsų vadovaujamoje valstybėje, pone Lukašenka, kur dingsta opozicionieriai, kada iš kalėjimų bus paleisti politiniai kaliniai? Tyla. Apsiribota tik Prezidentės atstovo trumpu komentaru, esą akis į akį prezidentai aptarė ir demokratijos klausimus. Viskas. Man nepakanka. Jei jau po Prezidentės D. Grybauskaitės inauguracijos pirmas svečias oficialaus vizito atvyksta ne bet kas, o „batka“, norisi žinoti tiksliai kodėl.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O gal šį vizitą organizavo ne Užsienio reikalų ministerija ir prezidento kanceliarija? Gal „batkos“ apsilankymas suorganizuotas tik kelių apsukrių verslininkų? Tokiu atveju, mano pagarba jiems. Ne kiekvienas sugebėtų savo svečiui surengti susitikimus su Prezidente, premjeru, ne kiekvienam pavyktų susitarti ir su ministrais, kad šie tavo svečią pasitiktų Lietuvos pasienyje. Tai tokiu atveju gal naikinam mokesčių mokėtojams brangiai kainuojančią Užsienio reikalų ministeriją, o jos diplomatines funkcijas patikėkime apsukriems verslininkams. Nes šiandien akivaizdu, kad geriausi ambasadoriai yra būtent jie.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų