REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas (KT) pirmadienį priėmė nagrinėti socialdemokrato Vytenio Andriukaičio ir dar 53 parlamentarų prašymą ištirti daugiau nei 50 teisės aktų, reguliuojančių 2009 metų valstybės ir savivaldybių, valstybinio socialinio draudimo fondo bei privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų ir su jų vykdymu susijusius santykius, atitiktį Konstitucijai, o kai kurių iš jų – ir Seimo statutui.

REKLAMA
REKLAMA

Kada prasidės prašymo nagrinėjimas – neaišku, mat KT užverstas skundais: priėmus šį prašymą, nagrinėjimo laukia dar 50 prašymų, vienas iš jų - išaiškinti, ar Arūnas Valinskas Seimo pirmininku išrinktas teisėtai.

REKLAMA

Seimo narių grupė teigia, jog valdantieji, priimdami su biudžetu susijusius įstatymus, pažeidė teisės aktų priėmimo ir įsigaliojimo tvarką, abejonių  kelia ir ginčijamų teisės aktų normų turinys.

54 Seimo narių grupei atstovauja Seimo nariai Vytenis Povilas Andriukaitis, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Valentinas Mazuronis, Petras Gražulis, Egidijus Klumbys, Vytautas Gapšys ir Konstantas Ramelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų