REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į viešumą iškylantys skandalingi atvejai, kai valdininkai tarnybinius automobilius naudoja savo reikmėms, ir būtinybė taupyti paskatino valdžią imtis priemonių - automobilius žymėti Vyriausybės nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Visi tarnybiniai lengvieji automobiliai iki liepos pradžios turėjo būti paženklinti lipdukais su įstaigos pavadinimu. Pavadinimo didžiosios raidės negali būti žemesnės nei 75 mm, o mažosios - 50 mm aukščio. Lipdukas privalo būti užklijuotas ant šoninių automobilio durelių iš abiejų pusių. Tai numatyta gegužės pabaigoje Vyriausybės patvirtintose pavyzdinėse tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose taisyklėse. Imtis tokių priemonių nuspręsta ne vien po daugybės į viešumą iškilusių skandalingų atvejų, kai valdininkai tarnybiniais automobiliais traukdavo į pamiškes grybų, parduotuves - svaigalų ar vežiodavo į pasivaikščiojimo vietas šunis, bet ir būtinybė taupyti tarnybiniam transportui išlaikyti skirtas lėšas.

REKLAMA

Nors nuo liepos mėnesio pradžios, kai įsigaliojo naujosios tarnybinių automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose taisyklės, praėjo nemažai laiko, tačiau bent jau provincijoje Vyriausybės nustatytų reikalavimų vykdyti neskubama. Užrašus galima pamatyti tik ant Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, vienos kitos respublikinės institucijos darbuotojų tarnybinių mašinų.

Tuo metu savivaldybių administracijos tenkinasi ant automobilių durelių užklijavusios vos įžiūrimus lipdukus su savivaldybių herbais.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai Marijampolės savivaldybės administracijai vadovaujantis Arvydas Bajoras LŽ teigė jokio nusižengimo neįžvelgiąs. „Ant visų - tiek mano, tiek mero, vicemero naudojamų automobilių yra nedideli lipdukai su savivaldybės herbu - šv. Jurgiu ant arklio. Kitokių užrašų neturime, juos tik žadame ruošti“, - teigė A.Bajoras. Jis pripažino, jog net šių neįžiūrimų lipdukų nėra ant mokyklų, kitų savivaldybei priklausančių socialinių įstaigų automobilių.

Tik lipdukais su savivaldybės herbu tenkinasi ir Vilkaviškio bei Kalvarijos valdininkai. Pastarosios savivaldybės mero pavaduotojas Vytautas Šunskis LŽ tikino, kad tokio žymėjimo užtenka. „Nemanau, kad tai yra problema“, - tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šakių valdininkai žymėti savo automobilius suskubo tik paskutinėmis liepos dienomis. Kol kas užrašais puikuojasi tik administracijos mašinos, o savivaldybės įstaigos tam dar ruošiasi.

Iš aštuonių savivaldybių, kurių tarnybiniais automobiliais domėjosi LŽ, tik vienintelio Jurbarko rajono tiek valdžios, tiek ir kitų iš biudžeto finansuojamų įstaigų mašinos buvo pažymėtos lipdukais su savivaldybės ar įstaigos pavadinimu bei herbu, o ant užpakalinės automobilio dalies dar užklijuoti lipdukai su internetiniu adresu ir užrašu „Tarnybinis“. Jurbarko rajono mero pavaduotojas Egidijus Giedraitis LŽ prisipažino, kad žymėti automobilius buvo nutarta dar prieš metus, kai buvo sulaukta daug skundų dėl tarnybinių automobilių naudojimo. Iš pradžių buvo sužymėti savivaldybės administracijos automobiliai, o iki šių metų pavasario - ir visų savivaldybei priklausančių įstaigų.

„Jas mums teko paspausti, nes žymėti savo tarnybinių automobilių nenorėjo. Tačiau dabar tikrai žinom, kad darbuotojai asmeniniais tikslais tarnybinius automobilius mažiau naudoja. Kad ir kur važiuotų, visur bus matomi“, - tvirtino E.Giedraitis.

Kazys Kazakevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų