REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su dviejų dienų darbo vizitu Taline (Estija) besilankantis Vilniaus miesto meras Vilius Navickas šiandien miestų valdymo klausimus aptarė su Talino meru Edgaru Savisaaru.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu abiejų miestų merai sutarė atnaujinti reguliarius trijų Baltijos šalių sostinių vadovų susitikimus, kurių metu būtų keičiamasi vertinga miestų valdymo patirtimi. Paskutinis toks merų susitikimas vyko prieš porą metų Taline, tačiau vėliau ši tradicija nutrūko. Planuojama, kad trijų miestų merų susitikimas galėtų įvykti Vilniuje.

REKLAMA

Talino ir Vilniaus merai taip pat aptarė miestų ekonominę situaciją. Pasak Vilniaus mero Viliaus Navicko, abiejų sostinių situacija yra panaši – dėl nelengvos ūkio padėties sudėtinga įvykdyti miestų biudžetų planus. Tačiau Talinas dar prieš keletą metų ėmėsi reformų, kurios jau dabar duoda teigiamų rezultatų.

Vilniaus mero teigimu, Talino vadovybė prieš porą pradėjo intensyvią  švietimų įstaigų renovacijos programą, todėl šiuo metu mieste yra tik keletas nerenovuotų švietimo įstaigų. Darželiai ir mokyklos buvo atnaujinti taikant įvairius būdus – privataus ir viešojo kapitalo (PPP) modelį, koncesiją. Pasak mero Viliaus Navicko, Talino patirtis itin vertinga, nes Vilnius planuoja per artimiausius keletą metų renovuoti apie 300 švietimo įstaigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Talinas laiku pradėjo kurti ekonominiu efektyvumu pagristą miesto valdymo modelį, todėl susitikimo metu gautos žinios galės būti pritaikytos ir mūsų mieste“ – teigė Vilniaus meras Vilius Navickas.

Rytoj Vilniaus meras Vilius Navickas domėsis Talino patirtimi valdant miesto savivaldybei priklausančias įmones. Pasak mero, šioje srityje Estijos sostinė taip pat yra gerokai pažengusi į priekį – nemažai miesto ūkio įmonių yra privatizuotos, o likusios valdomos efektyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų