REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinį ministro pasitikėjimą praradęs ir liepos 22-ąją atleistas aplinkos viceministras Valdemaras Stančikas tapo Teisingumo instituto direktoriumi. Jis šias pareigas pradėjo eiti nuo ketvirtadienio.

REKLAMA
REKLAMA

2006 metais įsteigtas Teisingumo institutas siekia teisingo ir efektyvaus valstybinių institucijų darbo. Institutas savo veikloje stebi, analizuoja ir kelia problemas bei teikia pasiūlymus, kaip jas spręsti, imasi iniciatyvų ginant viešąjį interesą.

REKLAMA

Anksčiau institutui vadovavo dabartinis Seimo narys, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Vytautas Kurpuvesas.

Naujasis instituto direktorius V. Stančikas tvirtina, kad valstybės ekonomikai išgyvenant recesiją ir vis blogėjant valstybės biudžeto surinkimui, daugėja valdžios sprendimų, kuriais aiškiai paminamos žmogaus teisės, teisėti lūkesčiai bei viešasis interesas. "Tokioje situacijoje ypač svarbus yra visuomeninių organizacijų darbas ir indėlis kritikuojant visuomenei nenaudingus, viešajam interesui prieštaraujančius valdžios sprendimus. Teisingumo institutas aktyviai veiks šioje srityje, bendradarbiaudamas su kitomis visuomeninėmis organizacijomis bei judėjimais", - žada instituto direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų