REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžia nutraukia sutartis dėl greičio matuoklių su iki šiol šias paslaugas teikusia įmone ir skelbia naują konkursą. Greičio matuoklių administravimas bus patikėtas savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip antradienį spaudos konferencijoje sakė Vilniaus miesto savivaldybės vadovai, sostinėje buvo įrengtos 37 greičio matavimo vietos, į kurias periodiškai yra kilnojami 7 greičio matavimo prietaisai. Dėl finansinių sunkumų UAB "Urbico" nuo šių metų vasario paslaugą nepilnai teikė, o nuo gegužės mėnesio Vilniuje iš viso nebebuvo veikiančių greičio matavimo prietaisų, nors per mėnesį savivaldybė bendrovei už matuoklių priežiūrą mokėdavo 70-80 tūkst. litų.

REKLAMA

Per šį laikotarpį paslaugos teikimas nėra atnaujintas. Liepos pradžioje įmonė pateikė Vilniaus miesto savivaldybei pasiūlymą, kuriuo siūlė susimokėti už nesuteiktas paslaugas. Savivaldybei tai buvo nepriimtina, ir ji nusprendė nutraukti su UAB "Urbico" paslaugų teikimo sutartį ir skelbs naują konkursą dėl šios paslaugos pirkimo.

"Nuotraukų buvo padaroma 15 tūkst., o nubaudžiama apie 3 tūkst.", - piktinosi meras Vilius Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vicemero Vidmanto Martikonio, bus ieškoma naujų greičio matuoklių su specialia programine įranga, leisiančia atpažinti pažeidėją. Kontrolę vykdys Saugaus miesto departamentas.

"Geriau, kad tokiu būdu fiksuojami greičio pažeidėjai, negu kad slapstosi už krūmų kelių policininkai", - kalbėjo V. Martikonis.

Kiek kainuos nauji greičio matuokliai, savivaldybės atstovai negalėjo pasakyti, bet patikino, kad "baudos visada atsiperka". Be to, planuojama Vilniaus gatvėse - prie mokyklų, darželių - įrengti papildomai 12 "gulinčių policininkų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės atstovai taip pat pažymėjo, kad jau liepos 20-ąją Vilniuje paleista elektroninė šviesoforų valdymo sistema.

"Šiuo metu veikia trys koridoriai, įrengtos 28 sankryžos. Visos sankryžos reaguoja į automobilių realybę. 15-20 proc. tikimasi pralaidumo, bet ateitis parodys", - informavo vicemeras Romas Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų