REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimas lėšų iššvaistymas Nacionalinio stadiono statybose

Suplanuotame Nacionaliniame stadione šią vasarą turėjo vykti Dainų šventė. Tačiau stadionas liko nebaigtas, o darbus organizavusi buvusi Vilniaus valdžia gali atsidurti teisiamųjų suole.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra gavusi Valstybės kontrolės audito išvadas dėl šio stadiono statybų nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Prokuroras Simonas Slapšinkas teigia, kad stadiono statyme yra nusikalstamos veiklos požymių „dėl galimų valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei valstybės turto iššvaistymo“.

Valstybės kontrolė nustatė, kad stadiono darbų aktai daug kartų keisti, pažeisti įstatymai bei kai kurie darbai nepagrįsti dokumentais.

Kontrolieriai negavo jokių įrodymų kaip ir kur išleista daugiau nei 40 milijonų litų. Be to, jie nusprendė, kad „Vilniaus kapitalinė statyba“ už statybvietės išlaidas rangovui neteisėtai sumokėjo pustrečio milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius teigia, kad statybų dokumentuose nemažai neaiškumų, keičiami darbų aktai. Jis teigia netikintis, jog buvo išleisti 45 milijonai ir sako, kad reikia išsiaiškinti už kokią sumą iš tiesų buvo atlikti darbai.

Stadiono statyboms jau išleista daugiau nei 100 milijonų litų. Šiemet užbaigti betonavimui skirti dar 9 milijonai, tačiau kada stadionas bus užbaigtas neaišku.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų