REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos Seime nepasitikėjimas aplinkos ministru Gediminu Kazlausku, kaip aiškėja, gali būti pirmiausia siejamas su jo patarėju Kęstučiu Rupulevičiumi, kuris yra, skandalo epicentre atsidūrusios, nuo TPP frakcijos atsiskyrusios „Ąžuolo“ frakcijos narės Astos Baukutės vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Skundas prokurorams

Nutarusieji būti Seimo nariais, patarėjais ir ministrais turėtų žinoti, kad žvirbliu išskridęs žodis ar trumpoji SMS žinutė - gali grįžti, jei ne akmeniu, tai bent skundu prokuratūrai.

REKLAMA

Skilus TPP frakcijai Seime, jos dalis, kuri neperėjo į „Ąžuolą“, atvirai ėmė reikšti nepasitikėjimą partijos deleguotais ministrais -  kultūros ministerijos vadovu Remigijum Vilkaičiu ir Aplinkos ministru Gediminu Kazlausku.

Kaip išsiaiškino portalas „Balsas.lt“, TPP frakcijos narys Ligitas Kernagis 2009 m. liepos 22 d. kreipėsi į Vilniaus apylinkės prokuratūrą ir privataus kaltinimo tvarka paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jam neva pareikštų grasinimų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Įžeistu ir bauginamu besijaučiąs Seimo narys toliau teigia žinąs, kad neva grasinančią SMS žinutę atsiuntė ne kas kitas, o Trakų raj. gyvenąs Kęstutis Rupulevičius, kuriam, esą ir priklauso telefono numeris. Pagal skunde pateiktą vardą, pavardę ir gimimo datą galima manyti, jog kalbama būtent apie aplinkos ministro patarėją K. Rupulevičių.

Ar sūnus ėmė svetimus pinigus?

TPP frakcijos Seime nebemėgstamo ministro G. Kazlausko patarėjo K. Rupulevičiaus sūnus, portalo „Balsas.lt” šaltinių teigimu, galėjo dalyvauti fiktyvaus Seimo narės A. Baukutės padėjėjo įdarbinimo-atleidimo istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiamoje nuotraukoje matyti, kaip žmogus, panašus į patarėjo sūnų, Tautrimą Rupulevičių, ima pinigus iš bankomato. Šaltinių teigimu, nuotrauka daryta būtent tada, kai pinigai paimti iš neva fiktyviai Seimo narės padėjėju įdarbinto Jono Stasiukyno sąskaitos.

Viską neigia

Seimo narė A. Baukutė visus jai metamus kaltinimus neigia ir aiškina, kad pati tapo savo buvusios padėjėjos, 1984-ais metais gimusios Viktorijos Barkauskaitės klastos auka. Anot jos, padėjėja tiesiog keršija už tai, kad buvo atleista, nes temokėjusi „padaryti kavos ir perskaityti laiškus“. Pastaroji, savo ruožtu, kreipėsi į generalinę prokuratūrą, prašydama ištirti minėtos istorijos aplinkybės.

REKLAMA

V. Barkauskaitė teigia, kad neva fiktyviai įdarbindama J. Stasiukyną, tik vykdė darbdavės nurodymus, o apie jų neteisėtumą susimąstė tik tuomet, kai gavo nurodymą pristatyti „darbuotojo“ banko kortelę su neatplėštu PIN kodo voku.

Kova

Seimo pirmininko ir TPP lyderio Arūno Valinsko oponentai partijoje jau anksčiau teigė, kad nei aplinkos ministras G. Kazlauskas, nei kultūros ministras R. Vilkaitis neatstovauja nei partijos, nei frakcijos.

Pačioje partijoje vyksta aršūs politiniai ir teisiniai ginčai. Kovo mėn. įvykusio partijos suvažiavimo dalies dokumentų nepasirašė pirmininkas A. Valinskas ir partijos įstatų pakeitimo Teisingumo ministerija ligi šiol neregistravo.Tad juridiškai partiją vairuoja senoji, A. Valinsko dominuojama vadovybė. Liepos 3 d. teismas atmetė A. Valinsko oponentų pretenzijas ir, šiuo metu, organizacijos struktūros, sukurtos ir veikiančios naujųjų įstatų pagrindu, nėra įteisintos.

REKLAMA

Seimo TPP frakcija nepritarė Seime priimtam biudžetui ir skelbė apie galimą pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos.

Praėjusią savaitę Seime įkurta nauja „Ąžuolo“ frakcija, į kurią susibūrė narystę Seimo TPP frakcijoje sustabdę parlamentarai. Frakcijos seniūne tapo Arūnė Stirblytė, pavaduotoju - Antanas Nedzinskas.

Naujosios frakcijos nariais tapo TPP partijos lyderio Arūno Valinsko šalininkai - Vincas Babilius, Dainius Budrys, A. Stirblytė, Inga Valinskienė, A. Nedzinskas, Asta Baukutė, liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas, kuris vėliau atsiribojo ir nuo "Ąžuolo" frakcijos ir "laukinio liberalizmo".

Apie tai – LNK žinių videoreportaže


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų