REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos lyderis, Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas prabilo apie šantažą Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijoje, kurią jis laiko nebe frakcija, o savotišku postų medžiotojų būreliu.

REKLAMA
REKLAMA

"Galiu pasakyti tik tiek, kad mano stalčiuje yra medžiagos kopija, kurią atnešė vienas frakcijos narys, kaip pradėti galimą ikiteisminį tyrimą dėl kito frakcijos nario. Žiūrėkite, mes turime tokių dokumentų, šitas žmogus niekur neišeis", - žurnalistams atviravo A. Valinskas.

REKLAMA

Aiškindamas dalies frakcijos narių pasitraukimą ir "Ąžuolo" frakcijos įkūrimą jis akcentavo norą dirbti, o ne šantažuoti. "Mes norime dirbti, o ne šantažuoti savo frakcijos narius, kad būtų balsuojama vienaip ar kitaip", - sakė A. Valinskas.

Jis nenorėjo įvardinti to žmogaus pavardės. "Negaliu pasakyti nei kas tas žmogus, nei kuriam frakcijos žmogui buvo ta medžiaga, bet ji yra mano kabinete", - pridūrė A. Valinskas.

Jis nenorėjo atsakyti, ar tai galėjo būti parlamentaras Aleksandras Sacharukas. "Nenoriu vardinti nei vieno ar kito",- sakė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis užtikrino, kad "Ąžuolo" frakcijos "durys atviros kaip ir ąžuolo šakos", nors trys žmonės nepageidaujami. "Tik trys žmonės buvo įvardinti, kad jų parašai nepageidautini, ir tas principas galios visada", - sakė A. Valinskas, nenorėjęs įvardinti jų pavardžių, nes jie tai tikrai žino.

"Aš kalbėjau ne už nugaros, o juos įvardinau būdamas kartu su buvusiais kolegomis ir "Ąžuolo" frakcijos nariais pas Premjerą, pasakiau visiems tai į akis", - paaiškino A. Valinskas.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus Tautos prisikėlimo partijos lyderis patvirtino, kad prieš rinkimus visi partijos kandidatai, ketinę tapti parlamentarais, pasirašė pasižadėjimą, kad išėję iš frakcijos turėtų atsisakyti ir parlamentarų mandatų. Pasak jo, "Ąžuolo" frakcijos nariai nesijaučia pasitraukę iš Tautos prisikėlimo partijos frakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mes neperbėgome į jokią kitą frakciją, mes tiesiog atsiribojome nuo tos atmosferos, kuri, deja, pradėjo vyrauti medžiojant postus. Apgailestauju, kad tai pasidarė nebe frakcija, o savotiškas postų medžiotojų būrelis", - sakė A. Valinskas.

Jis nelinkęs kalbėti apie galimus postus Vyriausybėje. "Mes tikrai nepradėsime dėlioti postų, yra patvirtintas Premjeras, yra pateiktos ministrų kandidatūros", - į klausimą, ar "Ąžuolo" frakcija sieks ministrų postų atsakė A. Valinskas.

Liberalų sąjūdžio frakcija bendradarbiaus su trečiadienį įsikūrusia "Ąžuolo" frakcija, nors partijos bent jau kol kas jungtis nežada.

REKLAMA

Ketvirtadienį Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eligijus Masiulis, Tautos prisikėlimo partijos pirmininkas A. Valinskas, Liberalų frakcijos seniūnas Audrius Endzinas ir "Ąžuolo" frakcijos seniūnė Arūnė Stirblytė pasirašė susitarimą sudaryti koaliciją, taip įsipareigodami konsultuotis ir derinti pozicijas, koordinuojant veiksmus visais svarbiais klausimais.

Apie tai ketvirtadienio Seimo plenariniame posėdyje paskelbė jam pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas Algis Kašėta.

A. Valinskas tvirtina, kad tokios koalicijos esmė yra siekis dirbti valstybės labui. "Tikslas dirbti būtent šiuo valstybei sunkiu metu neprivatizuojant ministerijos ir atsisakant tų metodų, kurie pastaruoju metu prasidėjo įsivyrauti frakcijoje", - žurnalistams aiškino Tautos prisikėlimo partijos lyderis.

REKLAMA

Į "Ąžuolo" frakciją susibūrė narystę Seimo TPP frakcijoje sustabdę parlamentarai. Frakcijos seniūne tapo A. Stirblytė, pavaduotoju - Antanas Nedzinskas.

Naujosios frakcijos nariai yra TPP partijos lyderio A. Valinsko šalininkai - Vincas Babilius, Dainius Budrys, A. Stirblytė, Inga Valinskienė, A. Nedzinskas, Asta Baukutė, liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas.

TPP deleguoti ministrai laikinai vadovauja Aplinkos ir Kultūros ministerijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų