REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį praūžusi audra užvertė darbu ugniagesius. Jiems teko gesinti žaibo pliūpsnių padegtus pastatus, pjaustyti ir traukti nuvirtusius medžius, siurbti vandenį iš užlietų patalpų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl žaibo iškrovų per pusdienį kilo trys gaisrai. Trečiadienio popietę žaibas trenkė ir padegė ūkinio pastato stogą Kelmės rajono Dvarviečių kaime. Atvykus ugniagesiams liepsnos siautė jau visame pastate. Ugnis sunaikino medinį perdengimą.

REKLAMA

Tos pačios dienos pavakarę dėl žaibo iškrovos užsidegė medinis ūkinis pastatas Alytaus rajono Daugų kaime. Per gaisrą sudegė lentinės sienos, medinės stogo konstrukcijos ir danga, pastato viduje buvę 5 tonos šieno ir šiaudų, vežimas.

Vakare ugniagesiai skubėjo gesinti Kaune, Skaudvilės gatvėje, liepsnojusio medžio. 20 metrų aukščio milžino viršūnė užsidegė trenkus žaibui.

Po audros ugniagesiams teko traukti daugybę vėjo gūsių neatlaikiusių medžių arba jų šakų.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragėje, Dariaus ir Girėno bei Respublikos gatvių kiemuose, vėjo gūsių neatlaikę medžiai užvirto ant keturių automobilių, o vienas medis išvirto ant Partizanų gatvės važiuojamosios dalies. Ugniagesiai grandininiais pjūklais supjaustė medžius, išlaisvino automobilius, žmonės nenukentėjo.

Kaune, Radvilėnų plente, per audrą ant automobilių "Proton" bei "Nissan Primera" nuvirto maždaug 50 centimetrų skersmens kaštonas. Medį nuo automobilių patraukti padėjo ugniagesiai.

Jiems teko traukti ir Kauno rajone, kelio Kaunas-Šakiai 29-ajame kilometre, vėjo išverstą pušį ir kelio Kaunas-Jurbarkas 36-ajame kilometre nuvirtusį medį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medžių privirto ir Vilniaus rajone. Akmeniškių kaime, prie Sodų bendrijos "Neringa", ant kelio 100 metrų ruože sugulė daugiau nei 20 medžių. Pačiame Vilniuje, Klinikų gatvėje, ugniagesiams teko pjauti virš važiuojamosios kelio dalies pavojingai pakibusią atlūžusią medžio šaką.

Išvirtusius medžius teko traukti ir Skuode, Apuolės gatvėje, bei Šakių rajono Šilgalių kaimo kelyje. Čia išvirto apie 6 metrų beržas.

Daug rūpesčių pridarė ne tik vėjas, bet ir liūtis. Tauragėje, Gedimino gatvėje, po jos buvo stipriai apsemtas rūsys, buvo kilusi didelė grėsmė elektros instaliacijai. Birštone apsemtas "Sodros" pastato rūsys. Specialia įranga vanduo išsiurbtas iš rūsio.

REKLAMA

Vilniuje apsemta Paco-Saulės gatvių sankryža. Nelygioje važiuojamosios kelio dalies atkarpoje po lietaus vandens lygis pakilo apie pusę metro ir iki pusės apsėmė automobilį "Mercedes Benz". Atidarius lietaus vandens nutekėjimo liuką vanduo buvo nuleistas.

Alytaus rajono Daugų miestelyje apsėmus ūkinį pastatą, kilo pavojus gyvuliams. Ugniagesiai padėjo išvesti gyvulius ir išsiurbė apie 70 kubinių metrų vandens.

Klaipėdoje, Bandužių gatvėje, dėl smarkaus lietaus pro lietaus nutekėjimo vamzdžius į butus veržėsi vanduo. Atvykę butų ūkio avarinės tarnybos darbuotojai ant namo stogo pravalė lietaus kanalizacijos vamzdžius. Dėl kiauro namo stogo dešimtajame namo aukšte apgadinti trys butai, dėl nesandarių lietaus kanalizacijos vamzdžių apgadinti butai pirmajame aukšte.

Uostamiestyje buvo apsemta Mogiliovo ir Lūžų gatvių sankryža. Nuvalius šiukšles nuo kanalizacijos šulinio dangčio, vanduo subėgo į šulinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų