REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas siūlo sudaryti vienodas sąlygas visiems asmenims, nukentėjusiems nuo būtinosios karinės tarnybos sovietinėje armijoje, neišskiriant pensinio amžiaus sulaukusių žmonių, gauti vienkartinę kompensaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Tokioms Seimo Pirmininko pavaduotojos Virginijos Baltraitienės pateiktoms įstatymo dėl socialinės paramos asmenims, sužalotiems atliekant būtinąją karinę tarnybą sovietinėje armijoje, ir šioje armijoje žuvusiųjų šeimoms pataisoms ketvirtadienį Seimas pritarė po pateikimo.

REKLAMA

Pagrindiniu komitetu projektui svarstyti paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Taip pat projektą pavesta apsvarstyti Pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyvių ir nuo okupacijų nukentėjusių asmenų teisių ir reikalų komisijai. Seimas taip pat nutarė dėl šio projekto prašyti Vyriausybės išvados. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data - birželio 30-oji.

Šiuo metu pagal įstatymą vienkartinės kompensacijos gali būti skiriamos tik tuo atveju, jeigu žmogui yra nustatytas nedarbingumas arba dalinis nedarbingumas, tuo tarpu pensinio amžiaus sulaukusiems žmonėms nedarbingumas negali būti nustatomas, o yra nustatomi tik specialieji poreikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų