REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas spręs, ar nuo šių metų birželio būtų galima pripažinti istorinėmis ne jaunesnes kaip 30 metų transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas antradienį po pateikimo pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms, 20-čia metų „pajauninančioms“ transporto priemones, kurioms būtų suteikiamas istorinės arba antikvarinės transporto priemonės statusas.

REKLAMA

Už pataisas balsavo 41 Seimo narys, o susilaikė 20 parlamentarų.

Pataisos autoriai Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Antanas Nedzinskas ir liberalsąjūdietis Erikas Tamašauskas siūlo istorinėmis vadinti 30-metes ir vyresnes transporto priemones, jeigu tokie modeliai jau nebegaminami mažiausiai 15 metų, o transporto priemonė yra saugoma bei prižiūrima originalios būklės ir dar eksploatuojama.

Transporto priemonės pripažinimo istorine tvarką nustatytų Vyriausybė.

„Pripažintiems istoriniais automobiliams būtų suteikiami specialūs numeriai“, - sakė A.Nedzinskas, garsėjantis aistra seniems automobiliams.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pat yra siūloma istorines transporto priemones registruoti kelių transporto priemonių registre.

A.Nedzinskas sako, kad iki šiol nėra informacijos, kiek istorinių transporto priemonių yra Lietuvoje.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas prognozavo, kad automobilių „pajauninimas“ paskatins jų išvežimą iš Lietuvos ir dėl to nukentės kultūros paveldas.

Dabar antikvarinėmis (o ne istorinėmis, kaip siūloma projektu) transporto priemonėmis vadinamos 50 metės ir vyresnės transporto priemonės, nesvarbu, kokia jų išliekamoji kultūrinė vertė.

Projektą Seimas toliau svarstys birželio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų