REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 1-ąją dieną rengiama akcija sostinėje bus ne protestas, o šventė dirbantiesiems, trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje tvirtino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes norėtume padaryti šventę, kad žmonės atvažiavę pajaustų, kad tai jų vienybės diena, kad tai yra darbuotojų diena, kad tai yra šventė", - teigė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas.

REKLAMA

Renginys turėtų prasidėti penktadienį, vidurdienį Žvėryne, Birutės gatvėje, prie pėsčiųjų tilto. Vėliau žmonių eisena Gedimino prospektu pajudės į Kalnų parką. Ten susirinkusiesiems koncertuos Taurakalnio kultūros centro kolektyvai.

Anot A.Černiausko, iš savivaldybės buvo gautas leidimas renginiui, kuriame dalyvautų iki 4 tūkst. žmonių. Šiuo metu prognozuojama, kad dalyvaujančiųjų bus apie 3-4 tūkst., tačiau, pasak konfederacijos pirmininko, šis skaičius gali didėti.

REKLAMA
REKLAMA

Anot profesinių sąjungų atstovo, neramumų bus siekiama išvengti. A.Černiausko teigimu, jau buvo kalbėtasi su policijos atstovais, kad šie užtikrintų viešąją tvarką ir, jei atsirastų neramumų provokatorių, juos išvestų iš eisenos. Vis dėlto, konfederacijos vadovas pripažino, kad organizatoriai "nieko negali garantuoti".

"Mes nedarome jokių sustojimų prie Vyriausybės ar kitų panašių objektų", - teigė A.Černiauskas, nors neneigė, kad renginyje "bus aštrių kalbų".

Pasak konfederacijos pirmininko, prie renginio prisijungs Lietuvos socialdemokratų partija, Naujoji sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas ir sostinės mero pavaduotojas Romas Adomavičius tvirtino, kad socialdemokratai dalyvaudami renginyje siekia solidarizuotis su dirbančiaisiais.

"Mes suvokiame situaciją, kad iš valdžios vien tik reikalavimais toli nenueisi ir nepasieksi. Turime suvokti, kad esame vieno proceso dalyviai ir tik veikdami solidariai, sutartinai, įvertindami vieni kitų interesus galėtumėme pakeisti rezultatą ir kaip galima greičiai išeiti iš susidariusios sudėtingos ekonominės ir finansinės situacijos", - teigė R.Adomavičius.

REKLAMA

Taurakalnio kultūros centro direktoriaus Vidučio Prancičkaus Kamaičio teigimu, prie renginio jungtis paskatino sunki ekonominė situacija. Anot direktoriaus, šiuo metu centro globoje esantys 28 kolektyvai neturi patalpų ir inventoriaus, o paskutiniu metu girdima, kad bus nutrauktas ir dalinis finansavimas.

"Mes norime parodyti savo beviltišką padėtį", - teigė V.P.Kamaitis.

Gegužės 1-oji Lietuvoje yra minima Tarptautinė darbo diena.

Sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo ir pareigūnai, ir civiliai, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų