REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Preliminariais duomenimis visuotinės Lietuvos švarinimo akcijos "Darom 2009" metu buvo surinkta apie 3-7 tūkst. tonų šiukšlių, akcijoje dalyvavo apie 50 tūkst. žmonių, t. y. beveik dešimt kartų daugiau nei praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai antradienį BNS patvirtino"Darom 2009" atstovas spaudai Edgaras Jankelaitis. Pasak jo, galutiniai duomenys turėtų paaiškėti šios savaitės antroje pusėje.

REKLAMA

E.Jankelaitis pripažino, kad išvežant šiukšles buvo susidurta su problemomis, kurios dar nėra iki galo išspręstos.

"Sakykim, Panevėžyje yra tokia situacija, kad atliekų išvežimo įmonė neturi lėšų išvežti šiukšlių. Ji dabar laukia gegužės, nes per gegužę turi būti gauti pinigai iš savivaldybės, ir šiukšles išveš per gegužę. (...) Dauguma maišų apskrityse jau yra išvežta (...) Vilniuje jų yra likusių", - tvirtino spaudos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius antradienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė, kad šiukšlės dar nėra išvežtos iš 60 vietų.

"Tiesą sakant įvyko šioks toks nesusipratimas su akcijos aktyvistais, kurie garantavo, kad viskas bus išvežta. Buvo užsakytas transportas akcijos dieną, tačiau atvažiavę vairuotojai nesulaukė pagalbininkų, todėl apsisuko ir išvažiavo", - teigė R.Adomavičius.

E.Jankelatis teigė, kad akcija planuojama rengti iki 2012-2013 metų.

"Pradžioje mes buvome užsibrėžę tikslą surinkti 10 tūkst. dalyvių, kaip realistiškiausią skaičių. Vėliau, kai pamatėme, kad peržengtas šis skaičius, mūsų tikslas buvo surinkti 30 tūkst. dalyvių (...) Gavosi taip, kad žmonės buvo labai aktyvūs, mes nesitikėjome tokios paklausos. Daug kur pritrūko pirštinių, maišų", - džiaugėsi vienas akcijos organizatorių.

Balandžio 18 dieną vykusi akcija buvo surengta antrą kartą. Pernai joje dalyvavo apie 5 tūkst. lietuvių, o Estijoje ir Latvijoje - po 50 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų