REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto socialinės paramos centras neatsigina agresyvių klientų. Po to, kai vakar vienas toks į centrą atsinešė daiktą, panašų į granatą, socialiniai darbuotojai išplatino viešą pareiškimą, kuriame politikų ir žiniasklaidos prašo pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

"Socialiniams darbuotojams vėl grasinama, todėl jie nesijaučia saugūs savo darbo vietose, pakeliui į darbą ir iš darbo", - rašoma pareiškime.

REKLAMA

Centro direktorės Dianos Stankaitienės teigimu, darbuotojams ypač nesaugu dėl to, kad Šturmanų gatvėje veikia "oficialus ir legalus taškas", kuriame socialinės rizikos asmenys girdomi nuo ryto iki vakaro. Išgėrę jie atvyksta į centrą reikalauti maitinimo ir kitų socialinių paslaugų. Šie asmenys būriuojasi ir prie Socialinės paramos, ir prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro arba sėdi ant suoliukų ir užgaulioja abiejų įstaigų darbuotojus bei klientus.

REKLAMA
REKLAMA

"Vienas toks gerai mums pažįstamas asmuo, prieš kurį laiką grasinęs peiliu, vakar atsinešė su savimi į granatą panašų daiktą, šaukė, kad susprogdins. Iškvietėme policiją, išvežė, tačiau rytoj jis vėl mus gąsdins. 2005 metais viena moteris buvo sukėlusi didelį konfliktą, elgėsi agresyviai. O šiandien, praėjus ketveriems metams, man skambina tyrėja ir praneša, kad tik dabar pradėtas tyrimas. Nebegalime taip toliau dirbti. Kasdien girdime, jog palauks po darbo, papjaus, atims rankines, pinigines. Ne kartą prašėme miesto politikų nors kameras centre įrengti, tačiau pagalbos nesulaukėme", - bėrė nuoskaudas D. Stankaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, įstaiga turi sutartį su apsaugos paslaugas teikiančia įmone "Argus" ir kiekvienas darbuotojas gali išsikviesti pagalbą specialiu pulteliu. Darbuotojai yra apmokyti dirbti su agresyviais klientais. Pastarieji įtraukiami į registrą, kuriame kaupiama informacija apie tokius asmenis. Tačiau visų šių priemonių neužtenka nes didėjant skurdui ir socialinei įtampai.

"Esame ne kartą raštiškai kreipęsi į policiją ir prašėme patruliuoti Šturmanų gatvėje, imtis priemonių, kad būtų likviduotas čia veikiantis "taškas", tačiau kol kas nematome jokių pozityvių sprendimų", - tikino įstaigos vadovė.

REKLAMA

"Atrodo, kad policijos nėra"

Audronė LIESYTĖ, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja:

Su tokiais asmenimis susiduriame dažnai, toks yra socialinių darbuotojų darbas. Ateina jie ir į skyrių, jei kyla konfliktas, moterys kviečia policiją. Apie kamerų poreikį centre kalbama jau 5 metus, tačiau nėra galimybių jų dabar pat įrengti, nėra lėšų. Mano patarimas - kuo dažniau iškilus būtinybei kviesti policiją arba apsaugos tarnybą. Jie privalo reaguoti. Keista, paskaičius laišką, atrodo, kad policijos mieste nėra.

REKLAMA

"Pasidomėsiu"

Rimantas TARAŠKEVIČIUS, Klaipėdos meras:

Nieko apie situaciją jūsų minėtame centre nežinau, tačiau pažadu pasidomėti. Gali būti, jog agresyvių žmonių daugėja. Kodėl žmonės tampa sunkiai valdomi - priežastis visi žinome.

"Reaguojame pagal įstatymą"

Albinas STRUMYLA, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai:

Jeigu uždaroje patalpoje asmuo kelia triukšmą, policija gali jį išvesti iš patalpų. Tai paprastai ir daroma. Jeigu žmogus išsitraukia ginklą ar kelia pavojų kitų gyvybei, jis vežamas į nuovadą, pradedamas tyrimas. Policija reaguoja ir dirba taip, kaip tai numato įstatymas. Mes gi negalime jų išvežti į pasaulio pakraštį ar dar ką nors neleistino padaryti. Centro darbuotojams patariu kviesti policiją visuomet, kai kyla grėsmė ir pavojus.



Vaida JUTKONĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų