REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) penktadienį atmetė buvusio Vilniaus mero, partijos "Tvarka ir teisingumas" (TT) atstovo Juozo Imbraso ir buvusio vicemero, Lenkų rinkimų akcijos atstovo Arturo Liudkovskio skundus, kuriuo šie prašė laikinai sustabdyti sostinės valdžios įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis šiuo sprendimu, naujoji Vilniaus valdžia dirbs toliau. Ši teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

REKLAMA

Tokį prašymą buvo atmetęs ir Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), vasarį priėmęs nagrinėti "tvarkiečio" ir Lenkų rinkimų akcijos atstovo skundą dėl savivaldybės tarybos sprendimo, kuriais jie buvo atleisti iš mero bei mero pavaduotojo pareigų.

J.Imbrasas ir A.Liudkovskis LVAT prašė laikinai sustabdyti ginčijamų sostinės tarybos sprendimų galiojimą iki įsiteisės VAAT sprendimas, pranešė LVAT.

Jie skundą grindė tuo, jog jo nepatenkinus "bus neįmanoma panaikinti visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių".

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, pasak teisėjų kolegijos, reikalavimo užtikrinimo priemonės, kurias prašo taikyti J.Imbrasas ir A.Liudkovksis, negali būti taikomos, nes esą jomis, remiantis skundu, yra siekiama užkirsti kelią galimai žalai, kuri gali atsirasti dėl sprendimo vykdymo iki VAAT priims verdiktą.

LVAT konstatavo, kad "pareiškėjų argumentai pateiktame skunde iš esmės yra paremti prielaidomis, nurodant tik žalos atsiradimo galimybę be tinkamo minėtos priemonės taikymo tikslingumo bei proporcingumo pagrindimo".

Buvę meras ir vicemeras tikina, jog grupės tarybos narių vasario 11 dieną sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais bei panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 11 dieną dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51 pakeista sostinės valdžia. Naują valdančiąją daugumą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Nepriklausomos, Socialdemokratų frakcijų nariai.

Meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, vicemerų postus gavo socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristas Gintautas Babravičus ir liberalsąjūdietis Stanislovas Šriūbėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų