REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiasis administracinis teismas penktadienį nagrinės buvusio sostinės mero Juozo Imbraso ir buvusio vicemero Artūro Liudkovskio skundą dėl atleidimo iš pareigų teisėtumo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė teismo laikinoji atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė, byla bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka, t.y. nedalyvaujant suinteresuotoms pusėms.

REKLAMA

Trečiaisiais suinteresuotais asmenimis į bylą įtraukti naujasis Vilniaus miesto meras konservatorius Vilius Navickas, vicemerai socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristai Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas.

Jeigu J.Imbraso ir A.Liudkovskio skundas būtų patenkintas, jie būtų grąžinti į pareigas.

"Tvarkietis" J.Imbrasas ir Lietuvos lenkų akcijos narys A.Liudkovskis vasarį kreipėsi į teismą prašydami panaikinti savivaldybės tarybos sprendimus, kuriais jie atleisti iš mero bei mero pavaduotojo pareigų, o V.Navicką išrinkti meru, R.Adomavičių, G.Babravičių bei S.Šriūbėną - vicemerais.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs meras ir vicemeras tikina, jog grupės tarybos narių vasario 11 dieną sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais bei panaikinti.

J.Imbrasas ir A.Liudkovskis taip pat prašė sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo. Anot jų, to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problematiškas. Tačiau Vyriausiasis administracinis teismas nusprendė nestabdyti naujosios sostinės valdžios įgaliojimų.

Vasario 11 dieną dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51, pakeista sostinės valdžia. Naują valdančiąją daugumą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Nepriklausomos, Socialdemokratų frakcijų nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų