REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrankos į sostinės Antakalnio poliklinikos vadovus dalyviai įtaria, kad konkursas vyko neskaidriai.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos didžiausių Vilniuje Antakalnio poliklinikos vadovo alga siekia 12 tūkst. litų į rankas. Konkurse dėl direktoriaus kėdės varžėsi net 10 pretendentų. Kai kurie jų tikino jautęsi tik statistai, esą laimėtojas buvo žinomas iš anksto.

REKLAMA

Apskundė rezultatus.

Vasario 19-ąją įvykusio konkurso laimėtoju paskelbtas Vilniaus miesto universitetinės ligoninės Vidaus medicinos audito tarnybos vadovas Arūnas Grigaitis. 2007-aisiais jo vadovaujama bendrovė „Hancox ir partneriai“ į Liberalų sąjūdžio sąskaitą pervedė 10 tūkst. litų. A.Grigaitis yra ir šios partijos Sveikatos komiteto pirmininkas.

Suabejoję konkurso skaidrumu, du jo dalyviai - Renatas Dainius ir Vidmantas Eigėlis - kreipėsi į Vilniaus savivaldybės administraciją prašydami panaikinti konkurso rezultatus, nors abejojo, ar bus atsižvelgta į jų argumentus. Mat savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Paluckas pirmininkavo konkurso komisijai, kurios visi nariai tarpusavyje susiję pavaldumo ryšiais. „Kai pavaldiniai tiria viršininko darbą, sunku tikėtis išsamaus tyrimo. Bet jei nebandysime ginti savo teisių, viešojo intereso, nekovosime su ydinga sistema, leisime jai dar labiau išsikeroti“, - teigė konkurso dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Informacija nutekėjo?

Jų teigimu, atrankos dalyviai net nebuvo informuoti apie konkurso nuostatus. Kažkodėl atsisakyta 50 testų iš bendrųjų teisės aktų, kuriuos rengia Vidaus reikalų ministerija (VRM), ir palikta 50 testų, parengtų savivaldybės administracijos. Į VRM testų klausimus paprastai atsako visi pretendentai į valstybės tarnybą, tačiau užduotys paaiškėja tik konkurso dieną, tad yra sunkiau prieinamos „saviškiams“. Anot R.Dainiaus, apie užduočių pasikeitimus jis buvo informuotas ne raštu, kaip derėtų, o žodžiu. Naujiena apie pasikeitusį egzamino laiką taip pat pranešta ne raštu, o telefonu. Anot LŽ pašnekovų, egzamino salėje testo klausimai nebuvo saugomi antspauduotuose vokuose. „Pastebėjome, kad ant komisijos sekretorės stalo gulintys atsakymai taip pat ne vokuose. Tai sukėlė abejonių, ar buvo deramai užtikrintas testų neprieinamumas“, - sakė atrankos dalyviai. Šias abejones dar labiau sustiprino faktas, kad 9 iš 10 kandidatų vertinimai siekė 6-7 balus ir tik vieno - 10. R.Dainius stebėjosi, kad per egzaminą taip ir neišgirdo klausimų, susijusių su direktoriaus pareigybe. Anot jo, komisija net nesvarstė kandidatų programų dėl poliklinikos plėtros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skuba paskirti

G.Paluckas rimtų pažeidimų neįžvelgė ir konkurso dalyvių kaltinimus pavadino nuoskauda pralaimėjus. Esą minėti argumentai tėra samprotavimai, neturintys teisinio pagrindo. „Konkursas vyko Valstybės tarnybos įstatymo nustatyta tvarka. Informacija buvo koduojama, niekas nematė dalyvių vardų ir pavardžių, atrankos eigą gali paliudyti jos metu daryti garso įrašai“, - teigė jis. Vakar V.Eigėlį bei R.Dainių pasiekusiame savivaldybės administracijos atsakyme pripažįstama buvus kai kurių pažeidimų, bet jie esą neesminiai, todėl nėra pagrindo naikinti konkurso rezultatų. Jau šiandien planuojama naujojo Antakalnio poliklinikos direktoriaus skyrimą svarstyti miesto taryboje. V.Eigėlis ir R.Dainius žada nenuleisti rankų, jei prireiks - kreiptis į teismą.

Aistė Stankevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų