REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis, iškeltas kandidatu į prezidentus, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas ketvirtadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai(VRK) įteikė pareiškinius dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininką į VRK atlydėjo sutuoktinė, parlamentarė Ingrida Valinskienė bei būrys bendražygių. Tarp jų - į Seimą išrinkti atlikėjai Donalda Meiželytė, Antanas Nedzinskas, publicistas Saulius Stoma, baleto šokėjas Nerijus Juška, kultūros ministras aktorius Remigijus Vilkaitis.

REKLAMA

A.Valinskas vienintelis iš pretendentų VRK perskaitė pareiškimą dėl savo kandidatavimo, teigdamas, jog, jei bus išrinktas, šių pareigų neis tik formaliai.

Seimo vadovas sakė nesibaiminantis ir žemų reitingų. Vasario 5-8 dienomis surengta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ apklausa rodo, kad tik 2,8 proc. apklaustųjų A.Valinską nurodė kaip geriausiai piliečių interesams atstovaujantį politiką, tuo metu Seimo pirmininkas pirmauja tarp prasčiausiai vertinamų politikų.

REKLAMA
REKLAMA

„Viską gyvenime reikia daryti, kad bent kurioje srityje būtum „-iausias“, kaip sako kolegos žurnalistai, gal buvau geriausias vedėjas, dabar esu „-iausias“ kaip politikas, svarbu, kad būtum toks, kuris būtum išskirtinis, o ne pilka masė. Manau, tie skaičiai ir išankstinės apklausos labai dažnai rodo ne visai tikslius duomenis“, - ketvirtadienį sakė A.Valinskas.

Jis prognozavo, jog dėl prezidento posto varžysis 8-10 kandidatai, prireiks antro rinkimų turo. „Drįsčiau manyti, kad vieno turo neužteks“, - sakė Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas ketvirtadienį jau pradėjo ir rinkimų kampaniją - pareiškė, kad partija teiks pataisas visuomenėje prieštaringai sutiktam krizės įveikimo planui. Rengiant šį planą, o vėliau Seime pagal jį priimant įstatymų pataisas A.Valinsko vadovaujam partija aktyviai rėmė.

„Kitą savaitę mes pateiksime savo matymą, kuris labai kategoriškai kertasi su antikriziniu planu, kuris buvo priimtas, kadangi gyvenimas pateikia vis daugiau siurprizų ir reikalingos korekcijos“, - pareiškė A.Valinskas.

Neoficialiais duomenimis, A.Valinsko rinkimų štabui buvęs socialliberalas Vytas Karsokas.

A.Valinskas vienintelis iš pretendentų VRK perskaitė pareiškimą dėl savo kandidatavimo, teigdamas, jog, jei bus išrinktas, šių pareigų neis tik formaliai.

REKLAMA

Pretendentams, pateikusiems Lietuvos Respublikos pilietybę patvirtinančius dokumentus, sumokėjusiems 5 vidutinių mėnesinio darbo užmokesčių dydžio užstatą (daugiau kaip 11 tūkst. litų) ir kitus numatytus dokumentus ir VRK patikrinus, ar nėra aplinkybių, neleidžiančių asmeniui būti kandidatu į prezidentus, per 3 dienas bus išduoti parašų rinkimų lapai.

20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių pretendento dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų VRK reikės patekti iki balandžio 2 dienos.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

REKLAMA

Kartu su antruoju prezidento rinkimų turu vyksiančiuose rinkimuose į EP dalyvausiančios partijos savo sąrašus VRK turės pateikti nuo balandžio 3 iki gegužės 5 dienos. VRK partijų sąrašus skelbs likus mėnesiui iki EP rinkimų - gegužės 7-ąją. Tuomet prasidės oficiali šių rinkimų kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų