REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė žada griežtai laikytis nuostato, kad mitinguose prie Seimo dalyvauti gali ne daugiau kaip 300 žmonių. Visuomenininkai, pasipiktinę tokia pozicija, jau grūmoja teismais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, piliečių grupė „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ kartą jau negavo leidimo mitinguoti prie Seimo - protestuodami prieš tokį sprendimą, organizacijos atstovai priešais parlamento rūmus stovėjo užklijuotomis burnomis. Tačiau visuomenininkai skelbia jau susitarę su aukštųjų mokyklų dėstytojų profesinėmis sąjungomis ir žada kovą organizuoti dar vieną mitingą.

REKLAMA

„Datos dar nežinome, renginį planuojame apie kovo 10 d. ar keliomis dienomis vėliau. Tikimės surinkti daugiau kaip tūkstantį žmonių, stengsimės surinkti kiek įmanoma daugiau“, - sakė judėjimo atstovas Nerijus Stasiulis.

Kai tik bus suderintos visos renginio detalės, visuomenininkai vėl kreipsis į Vilniaus savivaldybę prašydami išduoti leidimą.

Tačiau, anot dienraščio, leidimo jie negaus. Bent jau toks įspūdis susidaro iš sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Palucko kalbos. Pasak jo, jei mitingo organizatoriai neužtikrins, kad renginyje dalyvaus ne daugiau kaip 300 žmonių, leidimas nebus išduotas.

REKLAMA
REKLAMA

Esą sausio 16-osios mitingas, baigęsis riaušėmis, taip pat buvo organizuojamas pažeidžiant įstatymą. „Jeigu atvirai, pastaruosius penkiolika metų įstatymo nuostatai buvo nuosekliai pažeidinėjami - nei aptveriama buvo, nei atstumai išlaikomi. Bet po sausio 16-osios sulaukėme labai daug priekaištų. Be abejo, įstatymas yra įstatymas, ir mes buvome neteisūs anksčiau griežtai jo netaikydami“, - aiškino G.Paluckas.

Pasak jo, Seimo teritoriją aptvėrus pagal Susirinkimų įstatymo reikalavimus, vietos teliktų ne daugiau kaip trims šimtams žmonių. Dėl to savivaldybė esą ir reikalauja užtikrinti būtent tokį mitingo dalyvių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmą kartą girdžiu apie 300 žmonių. Kol kas leidimai nebūdavo išduodami dėl vietos ar kitų motyvų“, - stebėjosi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas. Pasak jo, savivaldybės nuostatas renginių prie Seimo dalyvių skaičių apriboti iki 300 verčia profesines sąjungas imtis atsargumo priemonių.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų