REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotos Seimo statuto pataisos, kuriomis siūloma sumažinti parlamentarams per mėnesį kompensuojamą pokalbių telefonu sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių liaudininkų atstovas Konstantas Ramelis įregistravo pataisą, kuria siūlo Seimo vadovams, taip pat Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų pirmininkams ir jų pavaduotojams, opozicijos lyderiui, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais kompensuojamą sumą sumažinti nuo 0,4 iki 0,2 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU), tai siektų apie 460 litų.

REKLAMA

Kitų komitetų ir komisijų pirmininkams, jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams šią sumą mėnesiui siūloma mažinti nuo 0,2 iki 0,1 VMDU, t.y. 230 litų, eiliniams Seimo nariams - iki 0,07 VMDU, t.y. apie 160 litų.

Darbo partijos frakcijos narys Mečislovas Zasčiurinskas tuo metu įregistravo siūlymą, kuriuo visiems nariams siūlo nustatyti vienodą, 0,1 VMDU dydžio sumą.

Šiuo metu Seimo vadovams, taip pat Europos reikalų ir Užsienio reikalų komitetų pirmininkams ir jų pavaduotojams, opozicijos lyderiui, frakcijų seniūnams ir jų pavaduotojams už naudojimąsi tarnybiniais telefonais kiekvieną mėnesį kompensuojama 0,4 VMDU dydžio suma, kitų komitetų ir komisijų pirmininkams, jų pavaduotojams, pakomitečių pirmininkams - 0,2 VMDU dydžio suma, o kitiems Seimo nariams - 0,1 VMDU dydžio suma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų