REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajai Vilniaus miesto valdžiai trečiadienį nepavyko sklandžiai išrinkti keturių mero pavaduotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Balsuojant slaptai vicemeru nebuvo išrinktas Liberalų sąjūdžio narys Vidmantas Martikonis. Už jo kandidatūrą balsavo 24 tarybos nariai, 7 buvo prieš.

REKLAMA

Tam, kad būtų išrinktas vicemeru, V. Martikonis turėjo surinkti mažiausiai 26 balsus. Iš viso taryboje yra 51 narys.

V. Martikonio skyrimas vicemeru buvo numatytas naują valdančiąją daugumą suformavusių penkių partijų pasirašytame susitarime.

Ketvirtojo vicemero rinkimus nutarta atidėti kitam tarybos posėdžiui. Iki tol Vilniaus politikai ketina išsiaiškinti, ar teisinės procedūros leidžia tą pačią kandidatūrą teikti antrą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vicemerais išrinkti liberalcentristai Gintautas Babravičius (surinko 30 balsų) ir Stanislovas Šriūbėnas (27 balsai), socialdemokratas Romas Adomavičius (30 balsų).

Naujoji valdžia kol kas nelietė savivaldybės administracijos direktoriaus posto. Penkių frakcijų pasirašytame dokumente numatyta, kad jis teks socialdemokratams. Tačiau susitarime ties šiuo punktu pavardės nenurodyta.

Šiuo metu savivaldybės administracijai vadovauja socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Trečiadienį opozicinės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos frakcijos atstatydino merą „tvarkietį“ Juozą Imbrasą ir jo pavaduotoją Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovą Arturą Liudkovskį.

Už jų atleidimą balsavo 29 iš 31 posėdyje dalyvavusių tarybos narių. J. Imbrasas grasina teismui skųsti atleidimą iš pareigų.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys J. Imbrasas Vilniaus meru buvo išrinktas 2007 m. balandį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų