REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybė turėtų duoti aiškų atsakymą, kaip bus elgiamasi dėl namų valdas administruojančių bendrovių neva neteisėtai rinkto pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų ekspreso“ šaltinių teigimu,   greičiausiai bus nutarta bylinėtis, nes didžioji dalis namų valdų nesutinka grąžinti gyventojams mokesčio permokos.

REKLAMA

Uostamiesčio valdžios manymu, nuo praėjusių metų balandžio iki liepos valdos už atliekų tvarkymą neteisėtai taikė 18 proc. PVM, ir gyventojai vietoje miesto Tarybos patvirtino 21 ct/kv. m tarifo mokėdavo 25 ct.

Paskaičiavus apytikrį gyvenamųjų patalpų Klaipėdoje plotą, gyventojų permoka gali siekti apie 100 tūkst. litų. Taigi jei gyvenama 50 kv. metrų bute, jo šeimininkui už tris mėnesius turėtų būti grąžinti 6 litai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu verslininkai tikina, kad Tarybos sprendime buvo įrašytas tik tarifo dydis ir nenurodyta, ar jis paskaičiuotas su PVM ar be, tad mokestį pritaikius, neva niekam nenusižengta.

Tiesa, kai kurie namų administratoriai jau sutiko grąžinti PVM permoką. Tai - UAB „Vitės valdos“, „Namų administravimo centras“ ir pačiai savivaldybei priklausantys „Klaipėdos bendrabučiai“.

Didžiosios dalies namų valdų Klaipėdoje savininkės, bendrovės „City Service“ bei kitų valdų atstovai laukia savivaldybės verdikto.

Neoficialiai kalbama, kad savivaldybės principinė kova su namų administratoriais yra daugiau politinio nei teisinio atspalvio turintis veiksmas.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų