REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Seimo socialdemokratai ir „darbiečiai“ nesėkmingai bandė pasipriešinti valdančiosios koalicijos norui sunkmečiu dirbti, o ne tinginiauti.

REKLAMA
REKLAMA

Neeilinė sesija, sušaukta 49 parlamentarų parašais patvirtintu prašymu, kurį savo rezoliucija palaimino Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, vakar buvo bandoma žlugdyti vos tautos išrinktiesiems baigus giedoti himną, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Bruko svetimas nuodėmes

Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis pirmiausia reikalavo į darbotvarkę įtraukti reikalavimą, kad A. Valinskas asmeniškai atsakytų už Seimo turto švaistymą.

„Tvarkietis“ naujajai valdžiai bandė primesti buvusio Seimo užmojus leisti naujus milijonus Parlamento rūmų remontui ir naujų mersedesų įsigijimui.

Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė turėjo kartoti jau įgrisusias, tačiau opozicijai dar nesuprantamas frazes, kad ir remontas, ir limuzinai - senosios valdžios užmačios.

REKLAMA
REKLAMA

I. Degutienei taip pat teko Parlamento senbuviui V. Mazuroniui aiškinti Seimo statuto subtilybes ir nuolat kartoti, kad savo siūlymus įtraukti į neeilinės sesijos darbotvarkę gali tik jos iniciatoriai.

Siūlė tinginiauti

Darbo partijos narys Kęstutis Daukšys vakar siūlė apskritai nutraukti neeilinės sesijos darbą, nes jis nežinantis, ko čia visi susirinko. Parlamentaro teigimu, sesijai visiškai nepasirengta, nes plenarinio posėdžio dalyviams pateikti kai kurie projektai, kurie dar nebaigti svarstyti net Seimo komitetuose.

„Susirinkome nusiteikę dirbti, o darbo mums nėra“, - antrino socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Ji kartu ėmėsi Seimą gąsdinti naujais neramumais: „Įstatymų projektų paketas nepilnas, reikia sėsti ir svarstyti, jei nenorime antros streikų bangos. Aukštojo mokslo įstatymas dar nebaigtas svarstyti komitete - ar norime pakelti studentus?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai vienas po kito kritikavo siūlomą neeilinės sesijos darbų programą, o Vytenis Andriukaitis kažkodėl vis minėjo per sausio 16-osios riaušes išdaužytus Seimo langus. Kiek vėliau paaiškėjo, kad ši aliuzija nėra atsitiktinė - socialdemokratas tiesiai užsiminė ir apie finansų ministro Algirdo Šemetos atsistatydinimo būtinybę, t.y. ir Permainų koalicijos sužlugdymą.

Premjeras numatė ateitį

Prognozes apie ekskomunistų nesusitaikymą su prarasta valdžia praėjusiąsavaitę išskirtiniame interviu „Respublikai“ išdėstė ir premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

„Tvirtindami finansų stabilizavimo planą kartu pasiekėme ir šalutinį efektą: senosios nomenklatūros ir oligarchinių lašinukų sluoksnis buvo sudrebintas, - „Respublikai“ teigė A. Kubilius. - Tie, kurie po rinkimų į mus žiūrėjo su dideliu nerimu, gavo dar rimtesnį signalą, tad ir prasidėjo giluminis pasipriešinimas. Didžiausia nervingumo priežastis - ne tie laimėjo rinkimus. Nomenklatūros sluoksniuose dabar tvyro baimė, nes jiems ateina pabaiga. Socialdemokratų valdymo metai buvo tas laikas, kai daug kas įsitvirtino labai šiltai, susikūrė įvairius įtakų ir galimybių kanalus“.

REKLAMA

Opozicijos bandymą sabotuoti Seimo darbą vakar kritikavęs konservatorius Edmundas Pupinis sakė, kad „socialdemokratai turėtų sėdėti ausytes suglaudę“. Kolegai antrinęs Saulius Pečeliūnas tikino, kad neeilinės sesijos blokavimas tik atskleidė opozicijos norą tinginiauti.

Po kairiųjų ir dešiniųjų apsišaudymo, kas tinginiai, o kas nusiteikę dirbti, 63 balsais „už“, 18 – „prieš“ ir 15 parlamentarų susilaikius neeilinės sesijos darbų programą Seimui pavyko patvirtinti. Tiesa, dėl rietenų darbas vis dėlto nukentėjo - tuščioms kalboms iššvaistyta beveik valanda

Julius Girdvainis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų