REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų šalies užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas savo kolegoms užsienyje pareiškė: Lietuva nieko prieš priimti dalį Gvantanamo kalinių, kad palengvintų JAV dalią.

REKLAMA
REKLAMA

Nors JAV prezidentas jau nebe Džordžas V. Bušas, regis, Lietuva sieks, jog Lietuvos priešai būtų ir Barako Obamos priešais, kaip buvo jo pirmtako.

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras V. Ušackas Briuselyje vykusiame ES užsienio reikalų ministrų susitikime pareiškė, kad Lietuva priimtų dalį kalinių iš Kuboje esančio Gvantanamo kalėjimo, kurį B.Obama pažadėjo per metus uždaryti. Prašymas būtų išpildytas, jei tokį JAV pateiktų, mat Jungtinėms Valstijoms vienoms tvarkytis su kaliniais per sunku, o Lietuvoje, žinia, įkalinimo įstaigos yra guminės.

Anot V. Ušacko, ne visi Gvantanamo kaliniai yra pavojingi, bet grąžinti juos į jų kilmės šalį būtų pavojinga dėl pačių kalinių gyvybės. Laimė, ministras pajuto, kad nevaldo liežuvio ir kalba už visos Lietuvos gyventojus. Jis skubiai pridūrė, kad tokį prašymą mūsų šalis iš pradžių dar apsvarstytų.

REKLAMA
REKLAMA

Importuoti JAV kalinius pasiryžusios ir dar 8 ES valstybės, neskaitant Lietuvos. Nė vienos mūsų kaimynės tarp jų nėra.

Tačiau ES užsienio reikalų ministrai susitarė, kad dėl Gvantanamo kalinių turės apsispręsti kiekviena šalis savarankiškai. Briuselis šiuo klausimu privalomos direktyvos kažkodėl skelbti nesiruošia.

Deimantas Kniška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų