REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis kreipėsi į Vyriausybę dėl mokesčių sistemos taikymo žemės ūkyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkas pažymi, kad nuo 2009 m. sausio 1 d. įsigaliojo Valstybinio socialinio draudimo, Sveikatos draudimo, Gyventojų pajamų, Pridėtinės vertės, Pelno bei kitų mokesčių įstatymų pakeitimai. Nurodoma, kad ūkininkai iki tol buvo atleisti nuo daugelio mokesčių ir taikomos mokestinės lengvatos, todėl jiems kyla daug neaiškumų dėl minėtų įstatymų nuostatų taikymo.

REKLAMA

Pranešime spaudai rašoma, jog kaimo reikalų komiteto pirmininkas prašo Vyriausybės atkreipti Finansų ministerijos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos dėmesį į tai, kad nustatant mokesčių įstatymų pažeidimus reikėtų atsižvelgti, kad trūksta naujai įvestų mokesčių išaiškinimo, žemės ūkio apmokestinimo sistemoje nėra susiklosčiusios mokesčių mokėjimo praktikos, todėl žemės ūkio subjektai negali numatyti visų aplinkybių įgalinančių jiems tiksliai apskaičiuoti mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma 2009-2010 metais žemės ūkio subjektams netaikyti baudų už neteisingą mokėtinų mokesčių apskaičiavimą, o neteisingai užpildytas mokesčių deklaracijas, bendradarbiaujant su mokesčių administratoriumi, atitinkamai patikslinti.

Kartu prašoma Vyriausybės paspartinti reikiamų teisės aktų ir informacinių leidinių leidimą, o taip pat visuose apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos skyriuose surengti susitikimus su žemdirbiais, teikiant konsultacijas mokesčių mokėjimo klausimais ir siekiant savitarpio supratimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų