REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar pavakare iš areštinės, parašęs pasižadėjimą niekur neišvykti, į laisvę buvo paleistas 40 metų šakietis R.U., įtariamas padaręs pirmąją šiais metais dviejų žmonių gyvybes nusinešusią avariją Šakių rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Nauji metai Šakių rajone prasidėjo kraupia avarija - netoli Gelgaudiškio miestelio girtas vairuotojas, partrenkęs dvi moteris, paliko jas merdėti, o pats suskubo naikinti avarijos pėdsakų.Penktadienio popietę ties Gelgaudiškio miesteliu, ant kelio Kiduliai - Gelgaudiškis - Gerdžiūnai šlaito važnyčiotojai aptiko dviejų moterų kūnus. Jie jau buvo sustingę. Netrukus paaiškėjo, jog tai - dvi 76 ir 52 metų, nuo ryto ieškomos moterys. Jų ieškojo motinos bei iš Šakių sutikti Naujųjų į Gelgaudiškį atvykusios pusseserės artimieji. Kiek vėliau teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad moterys nuo sužalojimų mirė iš karto po to, kai į jas, einančias kelkraščiu, trenkėsi lengvasis automobilis.

REKLAMA

Į nelaimės vietą iškviesti Šakių rajono policijos pareigūnai ant kelio aptiko nelaimės pėdsakų - moteris partrenkusio automobilio „VW Multivan“ buferio bei grotelių šukių. Buvo akivaizdu, kad automobilis turėjo būti apdaužytas labiau, bet vairuotojas iš karto po avarijos dalį stambesnių nuolaužų susirinko.

Netrukus paaiškėjo, jog nors avarija įvyko dar ketvirtadienio pavakare, apie 18 val., tačiau apie ją vairuotojas nei policijos pareigūnų, nei greitosios medicinos pagalbos medikų neinformavo. Jis tiesiog susirinko šukes, o tai padaryti nebuvo sunku, nes kelias toje vietoje tamsiu paros metu jau yra apšviečiamas, ir nuvažiavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal surastas automobilio dalių nuolaužas prireikė kiek daugiau nei valandos laiko, kad policijos pareigūnai surastų apdaužytą automobilį bei jo vairuotoją. Automobilį rado vairuotojo giminaičių sodyboje, ten pat - ir jį patį - 40 metų šakietį R.U. Vyriškis tuo metu buvo girtas - jam nustatytas 0.67 prom. alkoholio girtumas.

Beveik neabejojama, kad ir pirmąją šių metų dieną į avariją jis pakliuvo taip pat girtas. Mat blaivus jis tikrai būtų pamatęs apšviestu keliu einančias moteris ir nelaimės nebūtų buvę. Tolimesnis įvykio tyrimas turėtų padėti nustatyti ir kokiu greičiu „VW Multivan“ turėjo rėžtis į pėsčiąsias, kad šios iš karto žuvo. Beveik neabejojama, kad greitis turėjo būti kur kas didesnis nei leidžiama. Tiesa, pareigūnai pripažįsta, kad tolimesnį ikiteisminį tyrimą kol kas apsunkina tai, kad iki šiol nepavyko surasti tiesioginių tragiško įvykio liudininkų.

Kazys Kazakevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų