REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąją naujųjų metų dieną Šakių r., Daukantiškių k., kelio Kiduliai-Gelgaudiškis-Gerdžiūnai pakelėje rasti Daukantiškių gyventojos 75 m.

REKLAMA
REKLAMA

B.Š. ir jos dukterėčios, 52 m. kaunietės Z.J., kūnai. Įtariama, kad keliu einančias moteris išvakarėse pertrenkė ir iš įvykio vietos nuvažiavo Skaistakaimio kaime gyvenantis 40 m. R.U.

REKLAMA

Ėjo pasivaikščioti

Kūnus tolėliau nuo kelio, šlaito dauboje, apie pietus pastebėjo į fermą arkliu važiuojantis vyras. Žmogus atpažino negyvas moteris, iškvietė policiją.

Moterys žuvo netoli namų. Manoma, kad pavakare jos išėjo pasivaikščioti į kaimą kelio pakraščiu. Giminaitė buvo atvažiavusi pas tetą praleisti drauge švenčių.

Įtariama, kad moterys galėjo būti pertrenktos sausio 1 d. apie 17 val.  Maždaug tuo metu susikibusias už parankių, su šviečiančiu prožektoriumi rankoje pakele žingsniuojančias moteris buvo sutikę keli vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Kas atsitiko vėliau, niekas nematė. Medicinos ekspertai patvirtino, kad abiejų moterų gyvybės užgeso iš karto, automobiliui į jas įsirėžus iš nugaros. Žuvusiosios gulėjo maždaug už 30 metrų viena nuo kitos, smūgio būta stipraus.

Tris dukteris užauginusi našlė B.Š. kaime buvo gerbiama ir visų vadinama močiute. Moteris gyveno viena. Artimieji sunerimo tą patį vakarą jai neatsiliepiant į telefono skambučius.

Susirinko įkalčius

Netoli vietos, kur rastos moterys, policininkai aptiko automobilio nuolaužų ir išsiaiškino, kad moteris pertrenkė tamsiai vyšninės spalvos „VW Multivan“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks automobilis buvo rastas užrakintas Skaistakaimio kaime, R.U.  motinai priklausančiame garaže. Manoma, kad dvi moteris nužudęs vairuotojas vėliau grįžo į nelaimės vietą ir susirinko nuo kelio automobilio nuolaužas.

R.U. policija surado pas draugus ir uždarė į areštinę. Jam nustatytas lengvas girtumas. Gelgaudiškio miestelyje kalbama, kad buvęs statybininkas, o pastaruoju metu bedarbis girtavo nebe pirmą dieną.  R.U. buvo vedęs, bet šeima šiuo metu iširusi, vyras glaudėsi pas motiną.

Nelaimingas kelias

Gelgaudiškiečiai prisiminė, kad daugiau nei prieš dešimt metų tame pačiame kelyje, už kelių kilometrų nuo nelaimės vietos, automobilis įlėkė į vežimą, kuriuo važiavo R.U. ir jo tėvas. Tėvas žuvo iškart, sūnus didesnių sužalojimų nepatyrė.

REKLAMA

Kelias Kiduliai-Gelgaudiškis-Gerdžiūnai pernai vasarą buvo išasfaltuotas, kaime įrengtas apšvietimas. Apšviestas buvo ir ruožas, kur žuvo moterys.

Keliu pravažiuoja daug žmonių, bet pakelėje gulinčius kūnus pastebėti jie vargu ar galėjo. Ant kelio nesimatė jokių nelaimės pėdsakų. Pasak gyventojų, jei ne vadeliotojas, sniegas kūnus galėjo slėpti labai ilgai.

Raimundas VASILIAUSKAS, Šakių rajono apylinkės prokuratūros vyr. prokuroras:

Byla yra labai sudėtinga. Remiantis dabar turimais duomenimis, tai yra netyčinis, iš neatsargumo įvykdytas nusikaltimas. Kol kas nieko negalime daugiau komentuoti, kol nenustatyta, ar nelaimė įvyko moterims neatsargiai einant keliu tamsiu paros metu be atšvaitų, ar dėl to, kad automobilis važiavo per greitai, jo vairuotojas laiku nepastebėjo kliūties.  Įrodyti, ar vairuotojas buvo blaivus, ar ne, bus nelengva. Policijai teks nemažai padirbėti ir minutės tikslumu išsiaiškinti, kur ir su kuo įtariamas kaltininkas buvo sausio 1-ąją.

Dalia Byčienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų