REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai dabartiniai valdyti besirengiančios koalicijos partneriai dar tik laukė lemtingų rinkimų turų, buvo dalijami ne ministrų portfeliai, o kiti prizai. Kartą „demilitarizuotas“ Valstybės saugumo departamentas (VSD) politine Seimo valia vėl įgijo teisę puoštis antpečiais. Kartu buvo padidinti ir atlyginimai.

Tuo metu, kai dabartiniai valdyti besirengiančios koalicijos partneriai dar tik laukė lemtingų rinkimų turų, buvo dalijami ne ministrų portfeliai, o kiti prizai. Kartą „demilitarizuotas“ Valstybės saugumo departamentas (VSD) politine Seimo valia vėl įgijo teisę puoštis antpečiais. Kartu buvo padidinti ir atlyginimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pinigų mažiausiai gaila. Belieka pažymėti, kad kai departamentas dar buvo panašus į instituciją, kuri siekė tapti verta savo pavadinimo, finansavimas jam buvo juokingas. Po dabartinių pakėlimų VSD pareigūnų algos priartėjo prie tų, kurias gauna normalūs kitų tarnybų operatyvininkai. Niekam negaila - nebent koalicijos antikrizinis planas vėl nuskriaustų. Įdomu tai, kad padoriau mokėti imamasi dabar - kai sugriauta viskas, kas buvo panašu į rimtą darbą. Vieni išmėtyti pro langus Gudijoje, kiti išspirti pro duris su administracinių teismų palaiminimais ir be jų. Tada, kai kontora dar gaudydavo kyšininkus, kaip Audrius Butkevičius, arba deportuodavo narkotikų prekeivius, kaip Ibrahimas Gulijevas, laikė už pavadžio visokius skustagalvius, tyrė energetines grėsmes ir oligarchų manipuliacijas, - finansuoti nereikėjo. Vertinama visai ne tai.

REKLAMA

Dabartinei žvalgų kompanijai juk tikrai yra už ką ne tik mokėti, bet ir kabinti antsiuvus. Žiūrėkit, kaip gražu: pulkininkas D. J., pulkininkas Dainius Dabašinskas, majoras Audrius Penkauskas, majoras Arūnas Paukštė. Ir, be abejo, generolas Povilas Malakauskas.

Taip ir įsivaizduoju juos visus pasidabinusius akselbantais, epoletais, dekoratyvinėmis špagomis ir nemažai MGL-ų kainuojančiais mundurais. Papuoštų bet kokias vestuves - net Andriaus Kubiliaus su Arūnu Valinsku. O gal ir kokius gedulingus ar dalykinius naktipiečius. Ypač jei kokį laipsnį - bent jau neformalios praporščikės - suteiktų tokių naktipiečių mėgėjai, kolegei „Vyšniai“. Statomo ir niekaip nepastatomo, keleriopai pabrangusio ir jokių auditų nekontroliuojamo naujo VSD pastato atidarymo ceremonija irgi atrodytų įspūdingai.

REKLAMA
REKLAMA

Dovanokit, paminėjau ne visus, bet gal kitą kartą. Yra ten ir daugiau nusipelniusiųjų. Juk ko vertas vien šmirinėjimas aplink politikus ir perspėjimai, su kuriais iš politikos apžvalgininkų neprasidėti, nes šie esą „vanagai“ ir galbūt straipsniais ketina sugriauti valstybę. Solidus tas ką tik iškepto generolo Povilo kontoros triūsas - pažymų nešiojimas. Ypač žinant ir tikint, kad paminėta grėsmė yra bemaž pati didžiausia. Juk nieko aplink daugiau nevyksta.

Energetikos liūtai milijardais nesusižeria valstybės turto, dujotekanos neskiria premjerų, televizijos bokštai neįkeičiami neaiškiems sandoriams finansuoti, kagėbistai jakuninai negauna valstybės apdovanojimų. Visa tai ir dar daug kas nublanksta prieš siekį apsaugoti valstybę nuo kokių nors žurnalistų ūžimo bei panašios netvarkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaičiau, kad Kirkilai išsiveža iš Turniškių baldus. Tai nėra taip blogai, jei kartu išsiveš ir savo auras - nebent jų įpėdiniai būtinai norėtų miegoti tik kitados politiškai ramstyto „socialdemokrato“ lovoje, tačiau konservatoriai galbūt be to išsivers. Dėl VSD viskas daug blogiau - baldų keitimas čia jau nebepadės. Vienas kolega apžvalgininkas (nežinau, ar jį generolas spėjo įtraukti į valstybės griovėjų sąrašus), paklaustas, ką būsimam ministrui reikėtų keisti Užsienio reikalų ministerijoje (URM), lakoniškai atrėžė: „Visą kontorą.“

Jei konservatoriai norėtų valdyti, o ne būti valdomi valdžioje, jie turėtų panašiai ir pasielgti. Tiesa, prieš tai siūlau suteikti visiems karinius laipsnius ir jau minėtas regalijas. Įkandin VSD tai turėtų būti duota ir URM, ir prezidentūrai. O svarbiausia - Algiui Tilindžiui. Juk Norvegijos kariuomenėje taip pat tarnauja ir laipsnius turi du ar trys visai solidūs pingvinai. Negi to nenusipelno vidutinis mūsų „valstybininkas“?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų