REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išskirtinėmis sąlygomis vidaus reikalų ministrui patarinėjančiam liberalcentristui Arvydui Garbaravičiui teks susimąstyti apie ateitį. Partijos lyderis Artūras Zuokas žada ministerijose nelaikyti pareigūnų, priimamų vien kėdei užimti.

REKLAMA
REKLAMA

Kadenciją baigiančio vidaus reikalų ministro, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) atstovo Regimanto Čiupailos patarėją A.Garbaravičių lengviau pagauti privačiu mobiliuoju nei tarnybiniu telefonu. Dar neseniai ministras R.Čiupaila neslėpė, kad savo partietį, buvusį Kauno merą, politinio pasitikėjimo pareigūnu ministerijoje įdarbinęs išskirtinėmis sąlygomis. Politikas nuo gegužės pabaigos ministerijai atstovauja regionuose - tad į darbo kabinetą gali atvykti laisvu grafiku. Dažniausiai A.Garbaravičius darbe pasirodo pirmadieniais ir penktadieniais, už tai gaudamas maždaug 8250 litų atlyginimą (neatskaičius mokesčių), rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Tačiau šiai informacijai iškilus į viešumą, ministras R.Čiupaila prakalbo kitaip. Vakar jis LŽ tikino, kad pastaruoju metu A.Garbaravičius Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) būna „labai dažnai“. „Pavedimai važinėti po regionus baigėsi, ir jis beveik kiekvieną dieną yra darbe“, - aiškino ministras.

A.Garbaravičius apie apsilankymus ministerijoje pateikia šiek tiek kitokią versiją. „Visaip pasitaiko. Ir du kartus per savaitę būnu, ir kiekvieną dieną“, - aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kodėl jį dažniau galima išvysti Kaune, o ne Vilniuje, kur dirba, A.Garbaravičius tikino, kad, kaip Kauno miesto tarybos narys, turi leidimą dalyvauti posėdžiuose, miesto komiteto ir komisijų darbe. „Kadangi Kauno miesto taryboje esu opozicijoje ir gana aštriai kritikuoju dabartinį merą, manau, kad tokių skundų yra“, - samprotavo politikas.

Kaip žinoma, 2003-2007 metais Kauno mero pareigas ėjusį A.Garbaravičių lydėjo nuolatiniai skandalai. Mero pavardė linksniuota įtarimų dėl skaidrumo sukėlusioje gatvių pirkimo istorijoje, jis sietas ir su Kauno termofikacinės elektrinės pardavimu Rusijos dujų koncernui „Gazprom“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar LŽ pasiteiravus, ar abejonės A.Garbaravičiaus veikla Kauno mero poste nesukėlė abejonių kviečiant jį į patarėjus, vidaus reikalų ministras tikino partietį pažįstąs seniai ir gerai. „Kviečiau jį, remdamasis ministro teise pasirinkti patarėją, kuris atrodo svarbus ir tinkamas“, - aiškino R.Čiupaila.

Vis dėlto abejojama, ar toks pat tinkamas A.Garbaravičius bus naujam vidaus reikalų ministrui - šiuo metu LiCS siūlomam parlamentarui Raimundui Palaičiui. Pasak kandidato, kiekviena partija siekia išlaikyti politinės patirties turinčius išmintingus žmones. „Tačiau apie konkrečias kandidatūras partijoje kol kas nebuvo kalbėta“, - pabrėžė jis.

REKLAMA

Pats A.Garbaravičius klausimą apie galimybę išlikti patarėjo poste, atėjus naujam ministrui, vadina provokacija. „Negaliu dar pasakyti savo ateities planų. Dar neapsisprendžiau. Suprantu, kad norėsite parodyti, jog esu ypač blogas žmogus ir niekur būti netinku“, - kalbėjo ministro patarėjas.

LiCS pirmininkas Artūras Zuokas tvirtina, kad partija nesirengia primygtinai siūlyti deleguojamiems ministrams patarėjų. „Bet, žinoma, jūsų minima problema egzistuoja, ir tikiuosi, kad naujas ministras tai įvertins“, - apie A.Garbaravičiaus perspektyvas užsiminė LiCS pirmininkas.

Jurga Tvaskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų