REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto nariai, apsilankę Trilapio gatvėje esančioje viešojoje pirtyje, sutarė, jog privatizuoti ją dar ne laikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, tas laikas gali ateiti gana greitai - kad ir po metų. Jau dabar pirtiesadministracija suka galvą, kaip išsiversti ir, brangstant visiems energetiniams ištekliams, palikti galioti prieinamas kainas.

REKLAMA

Per šiuos metus pirties paslaugos pabrango 3 litais. Tai, anot pirtį valdančios bendrovės „Vildmina“ direktoriaus Vytauto Eitmanavičiaus, iškart atsiliepė pirties populiarumui - ją nustojo lankę apie 1500 klientų.

Iš viso per metus pirtyje, turinčioje 13 darbuotojų, apsilanko apie 50 tūkst. garo mėgėjų - ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš Kretingos, Palangos, Plungės. Direktoriaus teigimu, didesnę jų dalį sudaro senjorai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kuriuos senukus už parankės atveda. Yra nustatytos normos, kad pirtyje kaitintis gali valandą, o persirengti turi per 20 minučių, tačiau negi baksnosi į šiuos punktus senam žmogui? Ilgiau kaip dvi valandas joks mūsų lankytojas pirtyje neužsibūna“, - kai kurių miesto politikų mestus priekaištus dėl neva prasto darbo organizavimo atrėmė V. Eitmanavičius.

Kontrolės komiteto nariai sutarė, kad pirtis, kurioje vienu metu maudytis gali 100 žmonių, veikia kirpykla, masažo kabinetas, yra nedidelė kavinė, dar turi tarnauti miestelėnų reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikų nuomone, privatizavus objektą dabar, iš klaipėdiečių būtų atimta galimybė rinktis kišenės storį atitinkančią paslaugą. Kita vertus, ne vienas Tarybos narys akcentavo, kad pirtis reikalauja investicijų.

1972-aisiais duris atvėrusi viešoji pirtis nuo to laiko niekuomet nebuvo iš pagrindų rekonstruota. „Vildmina“, versdamasi su nedideliais pelnais ir kito bendrovei priklausančio turto pardavimais, pirtį atnaujina pamažu.

Svarstymą įtraukti pirtį į privatizuojamų objektų sąrašą arba ieškoti kitokio nei dabar jos valdymo modelio iškėlė Savivaldybės turto privatizavimo komisijos nariai Vygantas Vareikis bei Rolandas Bražinskas.

Valerija Lebedeva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų