REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitės žmonės - Seimo nario mandato atsisakę Tautos prisikėlimo partijos narė Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, „Tvarkos ir teisingumo” atstovas Juozas Imbrasas bei konservatorius Raimundas Alekna.Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas vakar, baigiantis  darbo dienai, „Respubliką” informavo, kad mandatų atsisakiusios trijulės daugiau nepapildė nė vienas išrinktasis Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir, matyt, niekas daugiau mandatų neatsisakys, - vylėsi Z.Vaigauskas. - Teorinė galimybė, žinoma, išlieka iki pat pirmadienio vidurdienio, kai prasidės naujojo Parlamento posėdis.

REKLAMA

Bet remdamasis savo patirtimi neįsivaizduoju, kad kas nors dar galėtų persigalvoti. Tokiam žingsniui jau tikrai pakako laiko. Nemanau, kad kas iš šių trijų išrinktų parlamentarų taip patsugalvos atsiimti savo pareiškimus, nors tokia teorinė galimybė irgi egzistuoja”.

Politiniai sprendimai

Vilniaus meras J.Imbrasas parlamentaro mandato atsisakė dėl politinių išskaičiavimų. Komentuodamas savo sprendimą „Tvarkos ir teisingumo” atstovas sakė, kad yra reikalingesnis vilniečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu partijos „Tvarka ir teisingumas” lyderis Rolandas Paksas vakar „Respublikai” paaiškino tokį “apsisprendimą”. Vilniaus mero sprendimas priklausė tik nuo rinkimų rezultatų. Jei ši partija būtų patekusi į Seimo valdančiąją daugumą, J.Imbrasas būtų likęs parlamentaru. Dabar jam skirta užduotis ir toliau vairuoti sostinę.

Konservatorius R.Alekna darbo Seime taip pat atsisakė dėl sostinės. Miesto politiniuose užkulisiuose jau ne pirmą dieną kuždamasi, kad būtent šis Vilniaus savivaldybės tarybos narys gali tapti pagrindiniu dešiniųjų kandidatu mūšyje už J.Imbraso vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lėmė pokyčiai šeimoje


Žinoma televizijos ir renginių vedėja, filmų garsintoja D.Tamošiūnaitė-Budrė parlamentaro mandato atsisakė dėl staigių pokyčių jos asmeniniame gyvenime.

„Greičiausiai būčiau nusprendusi kitaip, bet rinkimų naktį, skaičiuojant balsavimo rezultatus, mano šeimoje, mano asmeniniame gyvenime įvyko tam tikrų dalykų, - vakar „Respublikai” sakė Tautos prisikėlimo partijos atstovė. - Tie pokyčiai iš manęs pareikalaus daug dėmesio ir laiko. Apie tai galbūt papasakosiu kada nors vėliau, o kol kas priėmiau sprendimą palikti parlamentaro mandatą.

REKLAMA

Neįsivaizdavau savęs kitaip, kaip gera ir rimta seimūne, deramai atliekančia savo pareigas. Tačiau atsitikus tam tikriems pokyčiams supratau, kad šis darbas bus ne mano pečiams, o dirbti Seime atmestinai, retkarčiais nesinorėjo.

Mano dalyvavimas Seimo rinkimuose tikrai nebuvo žaidimas. Juk girdėjome visokių svarstymų, kad mūsų partijos įkūrimas buvo žaidimas, jos narių ėjimas į politiką - taip pat žaidimas, dalyvavimas rinkimuose - vėlgi žaidimas.

Žaidimu buvo pavadinta net tai, kad mes ketiname ką nors nuveikti Lietuvos labui. Ne, tai ne žaidimas. Gal būsiu banali, tačiau aš labai rimtai vertinu darbą. Seime būčiau dirbusi lygiai taip pat rimtai, atiduodama visas jėgas, protą ir širdį”.

REKLAMA

Atsisakiusi kitų taip sunkiai siekiamo, bet neprieinamo tautos išrinktosios mandato, D.Tamošiūnaitė-Budrė iš žmonių sulaukė įvairių vertinimų ir net grasinimų... „blogomis karmomis”.

Įvairiai reagavo ir stebėtinai gerai rinkimuose pasirodžiusios moters kolegos, partijos draugai. Kai kurie iš pradžių tokį apsisprendimą, pasak garsenybės, vertino „kreivai”, su nuostaba, kiti palaikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų