REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus merui „tvarkiečiui“ Juozui Imbrasui interpeliacija ne kartą grasinę konservatoriai, liberalai ir liberalcentristai kol kas jos nebando inicijuoti - toks klausimas neįtrauktas į trečiadienį vykstančio savivaldybės Tarybos posėdžio darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario liberalsąjūdiečio Arūno Štaro, tam dar „neatėjo laikas“.

REKLAMA

„Taip, meras lieka (neina į Seimą - BNS), bet jo interpeliacijai dar neatėjo laikas, dar vadinamojo opozicija nėra tiksliai susitarusi, kokiomis pajėgomis ir kaip ateityje valdys. Dar deramės toliau“, - BNS trečiadienį sakė A. Štaras.

Jo teigimu, kol nesudėlioti akcentai naujo Seimo ir Vyriausybės postų dalybose, interpeliacijai „neprieina rankos“.

„Kai pradės veikti naujasis Seimas ir Vyriausybė, tikrai bus prie to klausimo grįžta“, - tikino A. Štaras.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijoje esantys 10 konservatorių, 9 liberalcentristai, 4 Liberalų sąjūdžio atstovai bando rengti interpeliaciją J.Imbrasui. Jie tvirtina turį 26 tarybos narių iš 51 palaikymą, bet neatskleidžia, kas be minėtų partijų dar balsuotų už „tvarkiečio“ atstatydinimą.

Pagal savivaldos įstatymą, meras ir jo pavaduotojai netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jeigu už nepasitikėjimą jais balsuoja ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių.

Šiuo metu sostinės taryboje koaliciją sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (11 mandatų) ir Lenkų rinkimų akcija (6), ją iki šiol rėmė 5 vietas turinti Nepriklausoma frakcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penkis mandatus taryboje turintys socialdemokratai skelbiasi esą laikinai sustabdę dalyvavimą valdančiojoje koalicijoje, nors realiai joje veikia ir postų nėra atsisakę.

Dar vienas Tarybos narys - iš socialdemokratų frakcijos pasitraukęs „Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis šiuo metu nepriklauso jokiai frakcijai.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus pirmininkas Romas Adomavičius anksčiau sakė iš mero J.Imbraso ir kitų valdančiųjų atstovų sulaukęs siūlymų grįžti į koaliciją. Už tai socdemams siūlomas vicemero postas.

Sostinės meras J.Imbrasas pirmadienį atsisakė Seimo nario mandato. J.Imbrasas į Seimą išrinktas trečiuoju numeriu pagal „Tvarkos ir teisingumo“ partijos daugiamandatį sąrašą. J.Imbrasui nusprendus neiti į Seimą, jo vietą užims 14 sąrašo vietoje esantis Dailis Alfonsas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų